HALKIN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KARA

Ak Parti Üsküdar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı ,24 Aralık akşamı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara : “Üsküdarlıların en rahat ulaşacağı kişi belediye başkanıdır .Bunun için sokağa çıkması yeterlidir “
Ak Parti Üsküdar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı ,24 Aralık akşamı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapıldı. AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı, Olağan Yerel Yönetimler Danışma Meclisini gerçekleştirmek üzere Ak Parti Üsküdar İlçe Yönetimi, Mahalle Başkanları ve yönetimleri, Kadın ve Gençlik Kolları'yla birlikte Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri Bağlarbaşı Kültür Merkezinde coşku ve heyecanla biraraya geldi.

İstanbul Kastamonu Kültür Festivali çerçevesinde Üsküdar'a Kadar Kastamonu '10 Sergisi'nin de yer aldığı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen Ak Parti Üsküdar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi ve sık sık alkışlandı.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim,“Sekiz yılda altı seçimi yürüttük ve ipi göğüsleyerek zaferle çıktık.Seksen yılda yapılamayanları sekiz yılda yaparak enlerin ve ilklerin öncüsü olduk. Uluslararası siyasetin başrol oyuncularından olduk. Dünyanın mazlum ve mağdur toplumlarının ümidi ; örnek,öncü ve modern kadrolar olduk. Sizlerin alın teri,gayreti ve fedakarlığı var. Tekrar teşekkürler ve tebrikler ,sizlerle iftihar ediyoruz.Allah hepinizden razı olsun .” diyerek teşkilat üyelerini kutlarken sözlerine daha yapacak çok işimiz var;Arife ve Arifiye'ye tarif gerekmez .

2011 seçim sürecinde ' Nasıl Olsa Kazanırız Sendromu' yaşamadan çalışılmasının gereklerini anlatarak devam etti. İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, mart ayından itibaren Üsküdar Halka Hesap Veriyor adı altında toplantılarla belediyenin iki yillik hesabını da anlatacaklarını belirtti.
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Yeni bir yılı karşılarken bir değerlendirme yapmak istiyoruz .Geçen zamanı iyi analiz edip geleceğe yürüyoruz. Kollektif akıl,bilgi ve tecrübe ile çalışıyoruz ; halka kapalı belediye algısını yıktık. Halkla diyaloğu en üst seviyede tutmak için hassasiyetle çalışıyoruz.

Halkla ilişkiler bağlamında beyaz masa yerine süper hizmet veren modern bir call center yaptık. Marmaray Projesi'nden etkilenen esnafla ,tüm esnafla, STK 'lar ile,hekimlerle sosyal tesislerimizde toplantılar yaptık. Üsküdar'da vatandaşlarla birebir temas kurduk.
Üsküdarlıların en rahat ulaşacağı kişi belediye başkanıdır. Bunun için sokağa çıkması yeterlidir diyorum. Halka yapılanları anlatmak ve halkımızın yapılan hizmetlerden faydalanması için her türlü yazılı ve görsel medyada yer alıp Üsküdarlıya ulaşmasını sağladık. Ramazan ve Katibim Şenlikleri ile Üsküdar'ın bir marka olduğunu ispat ettik. Sosyal Yardım Müdürlüğü'nü bir çatı altında topladık ve profesyonel tespit için uzman sosyologlarla çalıştık. TOGEM ile Türkiye birincisi olduk. Avrupa Şampiyonu Alemitu Bekele ve Meryem Erdoğan gibi başarılı sporcular Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü'ndendir. Hedeflerimiz için gittiğim yerde başkan ancak bir başkanla görüşür diyenlere , Üsküdar için önemli ise çaycı ile de görüşürüm diyorum .KUDEB ile tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarını yürütüyoruz. “ diyerek Üsküdar Belediyesi'nin çocuklar, gençler ,kadınlar ve yaşlılar ile ilgili projeleri hakkında da bilgi verdi.