TURİZMİN SESİ
Bodrum Belediyesi'nin, Ç.Y.D.D Bodrum Şubesi, OASİS Alışveriş, Kültür ve Eğlence Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği program büyük bir katılımla gerçekleşti. Okulların, oda ve dernek temsilcileri ile Halikarnas Balıkçısını sevenlerin katılımları ile 13 Ekim Salı Günü Saat 11.30'da Müzesi önünde başlayan Anma Etkinlikleri özellikle öğrencilerin sunumları ve coşkuları ile daha da anlam kazandı.
Müzesi önünde başlayan anma törenlerinde ilk olarak Bodrum Lisesi öğrencilerinden Esin Özçelik kendi yazdığı şiirini, Sergen Çakan'ın yan flütü eşliğinde seslendirirken, Sener Yılmaz ve Caner Seymen de Balıkçı Gibi Bakmak Anlatısını flüt melodileri eşliğinde okudular. Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Anadolu Lisesi'nden Şevin Nar, Halikarnas Balıkçısı'nın Vasiyeti ve Ölümü Bodrum'da Nasıl Karşılandı konulu bir sunum yaptı; her iki okulun öğrencileri de büyük alkış ve beğeni aldılar.
Mavi Yol Girişiminden Güler Bener, Balıkçı'nın rehberlik yönünü vurgulayarak griliklere teslim olmayan bir Bodrum temennilerini ifade etti. Bodrum Rehberler Derneği Başkanı Mimar ve Rehber Neşe Gökbel söz almadan önce Türkiye Rehberler Birliği ve Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yenen'in Başkan Mehmet Kocadon'a gönderdiği ve turist rehberliği mesleğinin piri Halikarnas Balıkçısı adına düzenlenen etkinlik dolayısıyla teşekkürlerini ileten faks mesajı okundu.
ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı, CHP Bodrum İlçe Başkanı Duran Öztürk'ten sonra sözalan Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özsert Denizi, denizcileri destanlaştıran öyküleri, şiirleri ile edebiyatımızda kendine has bir yeri olan, aslında bir yaşam rehberi ve ustası olan Halikarnas Balıkçısı, 13 ekim 1973'te aramızdan ayrılırken, isteği üzerine büyük bir aşkla tutkuyla bağlandığı Bodrum'da toprağa verilmiştir. Biz de Balıkçı gibi bir dostumuz olduğu için, O'nu her zaman sevgi, saygı ve özlemle anıyor, her güzellikte onu görüyoruz dedi.
Anma Programı, Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi Halikarnas Balıkçısı Ağaçlandırma Alanında Sembolik Ağaç Dikme Töreni ve Oasıs Taş Avlu'da 13.00'te açılan Halikarnas Balıkçısı Fotoğraf Sergisi ile devam etti.
Saat 14.15'te Halikarnas Balıkçısının Büstü Önünde ÇYDD Bodrum Şubesi'nin Basın Açıklaması yeraldı. 14.30'da Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda ÇYDD Bodrum Şubesi Onursal Başkanı Hatice Yücel'in yönetiminde Halikarnas Balıkçısı Anısına bir söyleşi programı yeraldı. Programa katılan konuşmacılar arasında yeralan üç öğrenci, gerek okudukları şiirler gerekse anlatılarla büyükleri duygulandırdı ve büyük alkış aldı. Başkan Mehmet Kocadon'un elinden, Balıkçı'nın Kızı İsmet Noonan'ın Anılar Akın Akın kitabı hediyelerini alan çocuklar, heyecanlarını gizleyemediler.
Babı-Ali Kitapevi de söyleşi programına ve gün boyu devam eden Anma Programına, çeşitli okullara ücretsiz olarak Halikarnas Balıkçısı kitapları dağıtarak ve kitap tanıtım standı açarak destek verdi.
Halikarnas Balıkçısı'ndan Günümüze Yolculuk söyleşisini yöneten ÇYDD Onursal Başkanı Hatice Yücel, Yazar Mehmet Atilla, Yazar İnci Gürbüz Atik, Edebiyat Öğretmeni Hatice Orman, Mimar- Rehber Neşe Gökbel, Hüseyin Binal ve Hasan Subaşı konuşmacı olarak katılırken, Halikarnas Balıkçısı için yedi veren ağacı ile yedi kardeş kanı bitkisi gibi rengarenk ifadeleri yeraldı ve Balıkçı'nın çalışkanlığı, çok yönlü kişiliği, eğitimi, hayatı, Bodrum tutkusu, Bodrum'a katkıları anlatıldı.
Yazar Mehmet Atilla, Halikarnas Balıkçısı'nın doğadan gelen seslerden görüntülerden etkilenerek eserlerini oluşturduğunu vurguladı ve uslübuna ilişkin olarak Selim İleri'nin Balıkçı bir cümleyi ortadan kırmışsa, dalga çatlamış rüzgar üfürmüştür ifadesini hatırlattı. Büyük bir katılımla ve söyleşilerle coşkuyla devam eden programın ardından yeralan TRT Yapımı YİTİRDİĞİMİZ ÜNLÜLER ve Bodrum Belediyesi'nin daveti üzerine gelerek çekimler yapan RUMBOSUR S.L.-Thalassa TV'nin FISHERMAN OF HALIKARNASSOS kısa film gösterimleri büyük bir beğeni ile izlendi.