TURİZMİN SESİ
Kışla Mahallesi'ndeki iş yerinde 12 yaşında başladığı meslek yaşamını yarım asrı aşkın bir süredir sürdüren Uzun, yörede genellikle düğün, nişan ve özel günlerde giyilen kadın giysilerini tasarlıyor. Her yıl özellikle yaz aylarında Türkiye'ye gelen gurbetçilere pahalı kumaş çeşitlerini kullanarak, bölgede "kaftan, entari ve şemmame" gibi adlarla anılan kıyafetleri diken Uzun, bunun karşılığında her bir kıyafet için 20-40 TL kazanıyor.
Okuma yazma bilmemesine rağmen müşterilerinin çoğunun vücut ölçülerini hafızasında tutan Uzun, bazı yıllar Türkiye'ye gelemeyenler için sipariş üzerine diktiği kıyafetleri, kargoyla istenilen ülkeye gönderiyor.
Abdullah Uzun, ilerlemiş yaşına karşın müşterilerinin taleplerini yetiştirmek için terziliğe devam ettiğini söyledi.
Mesleğini çok sevdiğini ve müşterileriyle iyi ilişkiler içinde olduklarını ifade eden Uzun, şunları kaydetti: "Tasarladığım bir kıyafetin yurt dışında giyilmesi beni oldukça memnun ediyor ve çalışma şevkimi arttırıyor. Burada hazırladığımız giysiler özellikle Almanya'daki gurbetçiler tarafından talep görüyor. Yılda ortalama 100 kıyafeti Almanya'daki müşterilerimiz için hazırlıyorum. Bunun yanı sıra ilçe halkının da zaman zaman taleplerini karşılıyorum." Abdullah Uzun, yaşının ilerlediğini ve birkaç yıl sonra terzilik yapamayacak durumda olacağını düşündüğünü belirterek, en büyük sıkıntısının mesleği sürdürecek bir usta yetiştirememesi olduğunu kaydetti.