GÜNEY KORE’DE TÜRKİYE RÜZGÂRI

Resepsiyona EXPO'da yer alacak ülkelerin büyükelçileri, Güney Kore devlet yetkilileri, dev markaların üst düzey yöneticileri ve 100'e yakın basın mensubu katıldı

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi'ne katılacak olan Türkiye'nin etkinlikleri ve pavyonu, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen görkemli bir resepsiyonla tanıtıldı. Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Expo 2012 Yeosu Yüksek Komiseri Büyükelçi Burak Gürsel, EXPO'da yer alacak 107 ülkeden büyükelçiler, Ulaştırma Bakan Yardımcısı, Seul Belediyesi Başkan Yardımcısı, Güney Kore'nin dev markalarının üst düzey yöneticileri ve 100'e yakın basın mensubunun katıldığı gecede İkon Events Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin yaptığı tanıtım sunumu çok büyük beğeni kazandı.

Güney Kore'nin Yeosu kentinde 12 Mayıs – 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Expo 2012 Uluslararası Sergisi'nde yer alacak olan Türkiye'nin etkinlikleri ve pavyonu, başkent Seul'de düzenlenen bir resepsiyonla tanıtıldı. Çok yoğun ilgi gören resepsiyona Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş'ın yanı sıra Expo 2012 Yeosu Yüksek Komiseri Büyükelçi Burak Gürsel, Expo 2012'de yer alacak olan 107 ülkeden çok sayıda büyükelçi, Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Seul Belediyesi Başkan Yardımcısı başta olmak üzere devlet yetkilileri, Hyundai, LG, Samsung ve Hyosung gibi dev markaların üst düzey yöneticileri ile 100'e yakın Güney Koreli basın mensubu katıldı.

İki ülke arasında dönüm noktası olacak
Türkiye Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş yaptığı konuşmada, özellikle Haziran ayında Türkiye ve Güney Kore arasında imzalanacak olan ticaret anlaşmasının büyük önem taşıdığını ve Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi'nin, iki ülkenin ilişkileri açısından bir dönüm noktası olacağını söyledi. Seul Belediyesi Başkan Yardımcısı Seung Guk Moon ise Güney Kore'nin Türkiye ile olan dostluğuna dikkat çekerek, “Artık birlikte daha çok ticaret yapalım ve ihtiyaçlarımızı birbirimizden karşılayalım” dedi.

Çin ve Japonya'da da tanıtılacak
Türkiye'nin pavyonunun tasarımı ve üretiminin yanı sıra tüm etkinlikleri gerçekleştirecek olan İkon Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin yaptığı tanıtım sunumu, davetlilerin beğenisini kazandı. Güreli, yaklaşık 12 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen serginin en iddialı ülkelerinden birinin Türkiye olacağını belirterek, Türkiye'nin etkinlikleri ve katılımını Çin, Japonya ve diğer bölge ülkelerinde de tanıtmayı planladıklarını söyledi. Güreli şöyle konuştu:

“Türkiye ve Güney Kore arasındaki hızlı yakınlaşma ile beraber sorumluluklarımız daha da artıyor. Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi, bu anlamda çok önemli bir tanıtım ve yakınlığımızı güçlendirme aracı olacaktır. Çalışmalarını titizlikle yürüttüğümüz Türkiye pavyonu ve etkinliklerin, ülkemizin zengin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra modern yüzünü de ziyaretçilerle buluşturacak olması nedeniyle çok heyecanlı ve gururluyuz.”

Güney Kore'de Türkiye rüzgârı
“Denizleri ve Kıtaları Birleştiren Medeniyetler Ülkesi” temasıyla sergiye katılacak olan Türkiye, etkinliklerinin büyük bölümünü 1400 metrekarelik sergi alanında gerçekleştirecek. EXPO boyunca sanat, kültür ve lezzet şöleni yaşatacak olan Türkiye etkinliklerinin, yaklaşık 1 milyon kişiyle buluşması bekleniyor. 21 Haziran'da ise “Türkiye Milli Günü” etkinlikleri gerçekleştirilecek. Dolapdere Big Gang, Gypsy All-Stars, Mehter Grubu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Dolunay Obruk Jazz Quintet, Water Drums, Lepidus Quartet konserleri de sergiye renk katacak. Alanlarında başarılı sanatçıların “Ebru”, “Çini”, “Hat” ve “Minyatür” performansları, ziyaretçileri geleneksel Türk sanatlarıyla tanıştıracak. 250 metrekare alana kurulacak Türk mutfağında, geleneksel yemek ve tatlılar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergide, Türkiye'nin deniz zenginliği ve kültürü de, etkileyici sergiler ve belgesellerle anlatılacak. Türkiye'nin ilk ve tek çağdaş sanat fuarı 'Contemporary Istanbul' tarafından planlanan Türk Çağdaş Sanat Sergisi'nde ise 40 Türk genç çağdaş sanatçısının 130'dan fazla eseri yer alacak.