GÜNAY,SÜMEN’İN SÜTÜDYOSUNU AÇTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bale sanat dalında ilk ve tek "Devlet Sanatçısı" unvanına sahip eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen'in Kadıköy'deki stüdyosunun açılışını yaptı.

TURİZMİN SESİ


Bakan Günay, stüdyonun açılışında yaptığı konuşmada, Meriç Sümen'in, 48 yıldır sanat dünyasının içinde olan ve sahneye çıkan bir sanatçı olduğunu söyledi.Ankara'da birlikte uzun süre çalışma imkanı bulamadıklarını dile getiren Günay, "Meriç Sümen gibi nadir kişileri, yaratanın, ülkemize ve insanlığa verdiği özel armağanlar olarak görüyorum. Meriç Sümen'i, bize verdiği güzellikler için bütün kalbimle alkışlıyorum" dedi.


Meriç Sümen de sanatçının emekliliğinin olmadığını belirterek, emekli olduktan 6 ay sonra bunu daha iyi anladığını ifade etti. Sümen, açtığı stüdyoda bilgilerini ve tecrübelerini dansçılarla paylaşmak istediğini kaydetti. Bakan Günay ve Meriç Sümen daha sonra stüdyonun açılışın ı gerçekleştirdi. Meriç Sümen Stüdyosu'nda, çocuklara, gençlere, konservatuvar öğrencilerine ve profesyonel dansçılara bale ve dans dersleri verilirken, repertuvar, stil, kondisyon ve ileri dans ile bale teknikleri de öğretilecek.

Öte yandan, vücut ve uzuvlarını yeterli şekilde kullanma tekniklerini bilemeyen 40 yaş altı ve üstündeki bayanlara da estetik kondisyon ve fitness eğitimi verilecek.Stüdyoda ayrıca her yaşa uygun modern bale, dans, Latin dansları, klasik salon dansları, sirtaki, pilates, streching ve yoga dersleri uygulanacak. Bunların dışında solfej, piyano, keman, gitar ve diğer müzik enstrümanları eğitimi ve şan dersleri de yapılacak.