Green Card Aldıktan Sonra Ne Oluyor?

Günümüzde birçok dünya vatandaşı, hayatını ABD sınırları içerisinde sürdürme hayali kurmakta ve bu hayallerini gerçeğe dönüştürmek için sunulan fırsatlar hakkında araştırmalar yapmaktadır

TURİZMİN SESİ


Bu kapsamda ilk öncelikle green card başvuru işlemlerini yapmak gerkmektedir. Fakat öncesinde “Green Card nedir?” sorusunu cevaplamak gerekiyor. ABD hükümeti tarafından Göç Yasası dahilinde sürdürülen Çeşitlilik Göçmen Vizesi, halk arasında Green Card (Yeşil Kart) uygulaması olarak da adlandırılmaktadır. Bu program, her sene belirlenen kontenjan dahilinde vatandaşın ABD eyaletlerinde süresiz oturum ve çalışma hakkı kazanmasını sağlamaktadır.

 

Green Card kurası sonucunda kazanan talihlilerin doğrudan ABD’ye gitmeleri mümkün değildir. Bu nedenle seyahat planlaması yapmadan öncesinde Green Card sonrası işlemler ve adımların da doğru şekilde tamamlanması gerekmektedir. Sonrasında ds 260 formunun doldurulması ve vize mülakatlarını başarılı şekilde tamamlanması gibi aşamalardan meydana gelen bu işlemler sonucunda vize onayının alınması mümkün olmaktadır. Bu sayede kişiler, yasal olarak göçmen statüsünden faydalanabilmektedir.

 

Green Card uygulamaları ile Amerika Birleşik Devletleri’nde oturum ve çalışma izni kazanabilmek için tüm aşamaların doğru şekilde tamamlanması gerekmektedir. Aynı zamanda kontenjanların dolmaması adına hızlı davranmak da oldukça önem taşımaktadır. Tüm bu şartları yerine getirmek içinse profesyonel Green Card  hizmetlerinden yararlanılması tavsiye edilmektedir.

Green Card Aldıktan Sonra Amerika Vatandaşlığı Alınabiliyor Mu?

Green Card uygulaması, kişilerin Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde süresiz şekilde ikamet etme ve çalışma hakkı kazanmasını sağlayan bir programdır. Bu program sonucunda yasal göçmen statüsü ile Amerika’ya giden kişiler, vatandaşların yararlanabildiği çok sayıda imkandan faydalanabilmektedir. Ancak bu durum, doğrudan vatandaşlık kazanılmasına imkan tanımamaktadır.

 

Green Card ile Amerika vatandaşı olmak için uyulması gereken bazı kurallar ve tamamlanması gereken bazı yaptırımlar bulunmaktadır. Bu durumların başında ise oturum süresinin doldurulmuş olması, vergilerin ödenmesi ve belirtilen süre boyunca ABD sınırları içerisinde ikamet edilmiş olması şartları yer almaktadır. Aynı zamanda kişilerin belirtilen süreler dahilinde Göç Yasası şartlarına uygun davranılması ve vize ihlaline yol açacak durumlardan kaçınılması da büyük bir önem taşımaktadır. Bu sayede kişilerin vatandaşlık başvurusu yapma hakları doğmaktadır.

Amerika Vatandaşlığı Almak İçin Kaç Sene Beklemem Gerekmektedir?

Green Card uygulaması ile Amerikan vatandaşlığı almak isteyen kişiler için belirlenmiş oturum süresi, 5 senedir. Bu süre içerisinde ABD’de ikamet eden, oturum süresini doldurmuş, vize ihlali yapmamış ve vergilerini düzenli olarak ödemiş olan herkese vatandaşlık başvurusu yapma imkanı sahip olmaktadır. Başvuru yapmadan öncesinde dikkat edilmesi ve başvuru sırasında izlenmesi gereken adımlar hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları içinse dvprogram.com.tr adresinin ziyaret edilmesi yeterli olmaktadır.

Green Card ile Amerika'ya Gittikten Sonra Ne Tür İşlerde Çalışabilirim?

Amerika’ya gittikten sonra çalışma hayatı, başvuru sahiplerinin en sık merak ettiği konuların başında yer almaktadır. Çalışma hayatı, tamamen başvuru sahiplerinin eğitim ve mesleki yeterlilik durumlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Herhangi bir alanda uzmanlığı bulunan kişiler, bu branşlarda iş bulma imkanına sahip olmaktadır. Ancak uzmanlık gerektirmeyen işlerde çalışmış olan kişilerin de vasıfsız eleman olarak çalışma hakları bulunmaktadır. Green Card uygulamaları kişilere oturum ve çalışma izni tanısa da iş bulma süreçleri, başvuru sahiplerinin kendi sorumluluklarına bırakılmaktadır.

Green Card Kazanmak İçin Nereden Danışmanlık Alınabilir?

Green Card ayrıcalıklarından yararlanmak için en önemli adım, başvuru süreçleri ve sonraki adımların profesyonel şekilde sürdürülmesidir. Bu sayede kişiler, herhangi bir sorun yaşamadan kuraya katılma ve kazanılması durumunda Amerika’ya gitme şanslarına sahip olmaktadır. Tüm bu avantajlardan yararlanmak içinse mutlaka vize danışmanlığı sunan firmalardan destek alınması önerilmektedir.

 

12 senedir verdiği kaliteli ve profesyonel hizmetler sayesinde sektörünün liderleri arasında yer almayı başarmış olan DV Program, diğer tüm hizmetlerinde olduğu gibi Green Card başvurularında da en etkili sonuçların alınmasını sağlamaktadır. Yalnızca 2011 senesinden günümüze kadar olan süreçte dahi 16 binden fazla başvurunun olumlu sonuçlanmasında rol alan firma, ABD seyahati sonrasındaki süreçlerde de rehberliklerini sürdürmeye devam etmektedir.