‘’Gölün Kadını’’ Operası, Akmerkez Sinemaları’nda

Akmerkez Cinema Pink, Rossini’nin “Gölün Kadını” adlı eserine ev sahipliği yapacak

TURİZMİN SESİ

Akmerkez Cinema Pink, 130 yıldır dünyanın en ünlü ve yetenekli sanatçılarını bir araya getiren Metropolitan Opera’nın seçkin eserlerini sunmaya devam ediyor. Akmerkez Cinema Pink, mart ayında Rossini’nin “Gölün Kadını” adlı eserine ev sahipliği yapacak. İskoç yazar Walter Scott’un eserinden uyarlanan, İtalyan besteci Gioacchino Rossini’ye ait olan “Gölün Kadını” opereti, Romantizm akımının sahnedeki yansıması olarak kabul ediliyor. 
 
“Gölün Kadını” opereti, görkemli sahnesi ve sanatçılarıyla Kuzey Amerika’nın en büyük klasik müzik organizasyonu olan Metropolitan Opera’nın sahnesiyle Akmerkez Cinema Pink’te New York’la aynı anda izlenebilecek.Akmerkez Cinema Pink’te 14 Mart Cumartesi akşamı canlı olarak izlenebilecek olan “Gölün Kadını”, saat 18.55’te başlayacak. 
 
Bu önemli eser, dünyada yeni kullanılmaya başlanan ve Türkiye’de ilk defa kullanılan Sony Digital Cinema 4K görüntü sistemi ve 36 surround speaker + 2 surround subwoofer ile 3 boyutlu ses deneyimi yaşatan Dolby Atmos ses sistemi eşliğinde Aziz Sarıyer kreatif danışmanlığında yenilenen Akmerkez sinema salonlarının konforlu ortamında izlenebilecek.
 
Cinema Pink Gelecek Ayın Programı
25 Nisan  Cumartesi Köylü Namusu – Pietro Mascagni