GLORIA JEAN’S COFFEES TÜRKİYE

Gloria Jeans Coffees Türkiye, Birinci Çıktığı Avrupa Elemesinden Sonra Barista World Cup 2010'da Yarışacak

TURİZMİN SESİ


Gloria Jean's Coffees'in tüm dünyada gelenekselleşen Barista Yarışması'nın Avrupa Bölgesi elemelerinde GJC Türkiye, jüriden en yüksek oyu alarak Ekim 2010 tarihinde California Disneyland'ta gerçekleştirilecek GJC World Cup'ta yarışmaya hak kazandı. Gloria Jean's Coffees'in iki yılda bir gerçekleştirdiği geleneksel Barista Yarışması'nın Avrupa Bölgesi elemeleri bu yıl Türkiye'de gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs, Romanya, Birleşik Krallık ve Türkiye'nin katıldığı Avrupa Bölgesi elemelerinde baristalar espresso, cappucino ve daha önce denenmemiş en özel içeceklerini hazırlayarak kıyasıya mücadele ettiler.

İçeceğin hazırlanışındaki her aşama teknik jüri tarafından değerlendirilirken, duyusal jüri de ürünleri yarattığı his, kıvam ve görsel açıdan, baristayı ise sunum performansı bakımından değerlendirdi. Baristalar içinde Türkiye'yi temsil eden Mustafa Tırınk'ın hazırladığı espresso, cappucino ve “Dolce Vita” isimli özel içeceği ile jüriden en yüksek oyu alarak 2010 yılında Disneyland'ta gerçekleştirilecek GJC World Cup'ta yarışmaya hak kazandı.

Kahveyi hazırlayan kişi anlamına gelen barista, kahve tüketiminin giderek arttığı günümüzde çok önemli bir meslek haline geliyor. Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan Gloria Jean's Coffees, baristalara ne kadar önemli olduğunu uluslararası platformda düzenlediği yarışmalar ile gösteriyor.