GLORİA HOTELS İSTANBUL’A GELİYOR

Özaltın Holding Turizm Grubu Genel Müdürü Özgür Çinkılıç, 2010 yılı içinde İstanbul'da bir iş oteli yatırımı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi

TURİZMİN SESİ
Özaltın Holding Turizm Grubu'nun hedef ülkeleri ise İspanya ve İngiltere.Dünyada golf turizminin etkin aktörleri arasında bulunan Gloria Hotels & Resort'un İspanya ve İngiltere'de iki golf oteli yatırımı yapmak istediğini anlatan Özaltın Holding Turizm Grubu Genel Müdürü Özgür Çinkılıç, bunun yanısıra İstanbul'da bir iş oteli yatırımı ile, Belek'te çok amaçlı büyük bir spor tesisi ve kongre merkezi için yatırım planları olduğunu kaydetti.

Türkiye'ye gelen turist profilinin düşük olmasıyla ilgili gelen bir soruya da cevap veren Özgür Çinkılıç, bu konuda tesisleşmenin yanısıra birçok kültürel ve sosyal engelin de varolduğunu dile getirdi. A+ yabancı turistlerin gittikleri coğrafyada çok seçkin gece kulüpleri, mücevherciler ve alışveriş merkezleri aradığını aktaran. Çinkılıç'a göre, Türkiye'de bu tür imkanları barındıran turistik noktalar oldukça az.

2010 yılında doluluk oranlarında geçtiğimiz yılı geride bırakacaklarını kaydeden Çinkılıç, dolulukta bu yıl sonuna kadar +%6 artış hedeflediklerini sözlerine ekledi. 2200 dönüm arazi üzerine 380 milyon USD yatırım ile kurulan Gloria Hotels & Resorts'ta, 45 delikli Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 2. en büyük golf sahası bulunuyor.