GLOBAL BLUE ÖDÜLÜNÜ ALDI

2010 AMPD Ödülleri Töreni'nde, Global Blue 'AVM'lerde anında nakit vergi iade ofisleri' projesi ile perakendede '2010 yılı teknoloji uygulaması' mansiyon ödülünü aldı

TURİZMİN SESİ
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) tarafından, bu yıl 13.'sü 9 Aralık tarihinde Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Perakende Zirvesi'nde yapılan '2010 AMPD Ödülleri Töreni'nde, Global Blue firması 'AVM'lerde anında nakit vergi iade ofisleri' projesi ile perakendede '2010 yılı teknoloji uygulaması' mansiyon ödülünü aldı. Ülkemiz perakende sektörünün gelişmesi ve alışveriş turizminin artması konusunda 15 yıldır büyük çaba ve emek harcayarak yarattıkları katma değer sonucunda almış oldukları ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Global Blue firması Yönetim Kurulu Başkanı Cem Aslantaş, “1996 yılında bu yana, “Tax-Free -Vergisiz Alışveriş” uygulamasının yaygınlaşması ve ziyaretçilerin alışveriş payının arttırılması için yoğun çaba ve emek harcıyoruz. 15 yılın bilgi birikimi ve tecrübesinin ardından almış olduğumuz bu ödül, bizlere büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı olurken, daha nice güzel projelere imza atmanın azmi ve heyecanını vermektedir. Global Blue ailesi olarak, bizi bu ödüle layık gören ve birlikte güzel projeleri hayata geçirdiğimiz tüm iş ortaklarımıza, ekibim ve Global Blue Merkez yönetimimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Global Blue'den, AVM'lerde yeni bir teknoloji uygulaması
“Anında Nakit Vergi İadesi”

Global Blue firması, geliştirdiği altyapı ve teknoloji ile yabancı ziyaretçilerin yaptıkları alışverişte ödedikleri KDV'yi, Türkiye'den ayrılmadan hemen alabilmelerini sağlayan “Şehir içi Nakit İade Ofisleri” projesi kapsamında, 2009 ve 2010 yıllarında, uygulamayı 16 AVM'de hayata geçirmiştir.
Türkiye'de bir ilk olan “Şehir içi nakit iade” projesi ile ülkemizi ziyaret eden turistler, yaptıkları alışverişlere istinaden hak etmiş oldukları KDV iadesini, anında AVM'lerde geri aldıkları için bu miktarın tekrar harcanması ile Perakende sektörüne ilave bir hareket getirilmektedir. Uygulama kapsamında; AVM bünyesindeki üye mağazaların satışlarının arttırılması, müşteri memnuniyetinin ve sunulan hizmetin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

2010 AMPD Ödülleri sahiplerini buldu
**Perakendede Yılın Teknoloji Uygulaması
Mansiyon - Global Blu (AVM'lerde Anında Nakit Vergi İade Projesi)
Mansiyon – Kiğılı (Kurumsal Otomasyon Modülü)

**Yılın AVM'si (50 bin metrekareden büyük)
Mansiyon – Kent Park

**Yılın AVM'si (50 bin metrekareden küçük)
Ödül - Kozzy AVM
Ödül - Malayta Park AVM

**Yılın AVM'si (Outlet)
Ödül- Optimum Outlet İstanbul

** Yılın Perakende Kuruluşu (Market Kategorisi)
Ödül - Migros
Mansiyon – BİM

**Yılın Perakende Kuruluşu (Zincir Mağaza Kategorisi)
Ödül - Kiğılı

**Yılın Pazarlama Kampanyası (AVM Kategorisi)
Mansiyon - Korupark AVM ("Korupark 1000 Basar" Projesi)

**Yılın Pazarlama Kampanyası (Perakende Dalında)
Ödül – YKM ("YKM Kampus Kart" Projesi)

**Yılın Yaratıcı Perakende Konsepti
Ödül - Mudo

**Yılın Müşteri Memnuniyeti Projesi (Perakende Dalında)
Ödül – Migros (Money Club Projesi)

**Yılın İnsan Kaynakları Uygulaması
Ödül – YKM
Mansiyon - Sanko Park

**Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi
Ödül - Teknosa
Mansiyon - Boyner