GENELKURMAY MEHTERAN BÖLÜĞÜ ÇİN’DE

Dünyanın bilinen en eski askeri bandosu olan Mehteran Bölüğü, Shanghai EXPO 2010 “Dünya Fuarında” ziyaretçileri kendine hayran bıraktı

TURİZMİN SESİ


Türkiye Pavyonu tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında Çin'e giden Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, 6 Ekim 2010 tarihine kadar Şanghay'da konserler verecek. EXPO alanının yanı sıra şehrin farklı noktalarında da performanslar sergileyecek olan Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün ilk günkü gösterisini yaklaşık 75 bin kişi izledi.

Türkiye Pavyonu'nun önünden başlayarak, gösteri yürüyüşü yapan 72 kişilik Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, EXPO alanındaki diğer ülke pavyonlarının da önünden geçti. Çin'de 'Milli Gün' olarak kutlanan 1 Ekim tarihinde de 40 dakikalık bir konser veren Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, on binlerce izleyicinin ilgi odağı oldu.

Dünyanın ilkleri buluştu
Ana teması “Daha iyi şehir, daha iyi yaşam” olan ve Türkiye'nin de dünyanın bilinen en eski sosyal yaşam alanı Çatalhöyük ile katıldığı Shanghai EXPO 2010, tüm dünya ülkelerini bir araya topladı. Ülkeler için yüzyılın en büyük tanıtım fırsatına dönüşen EXPO 2010'da, Türkiye, en popüler birkaç ülke arasına girmeyi başardı. Çatalhöyük ile dünyanın ilklerini Çin'e taşıyan Türkiye, dünyanın bilinen ilk askeri bandosu olan Mehteran Bölüğü ile Shanghai EXPO 2010 ile birlikte Çin'de de yankı uyandırdı.

Çince şarkı söylediler
Çin medyasının da yakından izlediği Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, haber bültenlerinin de baş sırasında yer alıyor. Çaldığı marşların yanı sıra “Katibim” şarkısı ile birlikte Çince bir şarkıyı da seslendiren Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'ne, EXPO ziyaretçileri ve Çin halkı büyük ilgi gösteriyor. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü, Türkiye Pavyonu konuğu olarak 30 Eylül-6 Ekim 2010 tarihleri arasında EXPO alanının yanı sıra Şanghay kentinin çeşitli yerlerinde 30'dan fazla gösteri yapacak.

Şanslı çifte uçak bileti
Öte yandan, Türkiye Pavyonu, Çin Halk Cumhuriyeti Milli Günü nedeniyle, o gün pavyona giren 8888'inci şanslı ziyaretçiye Türk Hava Yolları'ndan 2 kişilik gidiş dönüş uçak bileti hediye etti. Milli günde Türkiye Pavyonu'nun sürprizi ile karşılaşan Çinli çifte hediyesini Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Sencar Özsoy verdi.