GENÇ TURİZMCİLER HEDEF BÜYÜTTÜ

Genç Turizmciler Derneği Akdeniz Bölgesi Şubesi 2011 yılının son aylarında Antalya'da açılıyor

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ
İSTANBUL-Merkezi İstanbul'da bulunan Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı Antalya'ya gelerek, Akdeniz Şubesi açılması için çalışmalara başladı. Yenilikçi, yaratıcı, idalist genç turizimciler, bir araya gelerek, Antalya'da, turizmde insan kaynakları kalitesini arttırmayı, ülkemizi ve şehirlerimizi dünya markası haline getirmeyi, turizmin öncü sektör olarak, ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasını hedefliyorlar.

Ayrıca; Başkan'nın bir başka hedefi ise dernek üyeleri arasında mentorluk (ustalık) sistemini getirmek. Bulut Bağcı, üst düzey yöneticilerin, gönüllü mentorluk (ustalık) sistemi ile,kariyerinin henüz başında olan ya da yeni mezun olmuş turizmcilere, kendi ofislerinde veya çalışma alanlarında birkaç gün boyunca vakit geçirmelerini, sohbet etmelerini ve ilginç paylaşımlarında bulunmalarına sağlayacak bir sistemi hayata geçirmeyi planlıyor.

Başkan Yardımcısı Emre Lafiş ise “Akdeniz bölgesinde çoğu genç çalışanı olan böylesine bir sektörde, bu kadar dinamik ve heyecanlı bir oluşumun aslında geç kaldığını ancak çalışmaların olumlu sonuçlarının en yakın zamanda alınacağını” dile getirdi.

Genç Turizmciler Derneği Akdeniz Şubesi açılışında Ünay Türköz ve Tuba Budak birlikte görev alacaklar. Derneğin aynı zamanda İsviçre ve Azerbaycan'da yeni oluşumlar içerisinde olduğu ve devam eden süreçte temasların bu ülkelerde de devam edeceği kaydedildi.

Derneğin kısa tarihçesini gelince: 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi mezunu 7 genç profesyonel tarafından İstanbul merkezli kurulmuştur. İlk faaliyetlerini üniversite bazlı göstermiştir. 2009 yılında değişen yönetim ekibi ile birlikte, bölgesel faaliyetlere ağırlık vermiştir. Şuanda turizm sektöründe sayısız faaliyet göstermektedir. Turizmde Genç Kariyer, Genç Turizmciler Zirvesi bu faaliyetlerden öne çıkanlardır. Genç Turizmciler Zirvesi'nin bu yıl 3. düzenleyecek olan GTD, turizm sektörüne yeni bir soluk getirmektedir. Pek çok konuda alanında ilkleri gerçekleştiren GTD, bugün Türkiye'de genç turizmcilerin sesi olmayı başarmıştır.

Başkan Bulut Bağcı derneğin web sitesinin yenileme süreci içerisinde olduğunu ve şimdiye kadar yapılan çalışmaların web sitesinden de incelenebileceğini ve www.gencturizmciler.org  sitesi aracılığıyla kendileri ile irtibata geçilebileceğini ifade etti.