GENÇ RAKETLER TURNUVASI SONA ERDİ

‘ODEON Tours Uluslararası Genç Raketler Turnuvası’ sona erdi, Türk tenisi kazandı

TURİZMİN SESİ

OTI Holding bünyesindeki ODEON Tours’un Türkiye Tenis Federasyonu’nun desteği ile düzenlediği  ‘ODEON Tours Uluslararası Genç Raketler Turnuvası’ tek erkeklerde geçen yılın birincisi Polonya’dan Tomazs Dudek,  tek kızlarda ise Rusya’dan Alina Kislitskaya’nın şampiyonluğu ile sona erdi. ODEON Tours tarafından Türkiye’yi dünya tenisinin parlayan yıldızı yapma ve genç sporcuları destekleme amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen  ‘Uluslararası Genç Raketler Tenis Turnuvası’ sona erdi. Türkiye Tenis Federasyonu’nun desteği ile Antalya’da düzenlenen turnuvada, 13-14 yaş grubunda, 20’si Rusya, Ukrayna, Belarus, Polonya ve Mısır’dan, 20’si de Türkiye’den toplam 40 raket mücadele verdi. Antalya, Tek Tenis Sports Club’da 30 Mayıs’ta başlayan turnuva, 2 Haziran pazar günü nefes kesen yarı final ve final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Dereceye girenlere kupaları ve özel ödülleri teslim edilirken; ODEON Tours şampiyonlara haftasonu Antalya tatili, finalistlere Antalya gidiş-dönüş uçak bileti hediye etti.
 
Turnuva, teklerde kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu 
‘Uluslararası Genç Raketler Turnuvası’nda tek erkeklerde geçen yılın da şampiyonu Polonya’nın 1 numarası Tomazs Dudek, tek kızlarda ise Rusya’nın 16 numarası Alina Kislitskaya zafere uzandı.
 
Türk erkek raketler yarı final ve final maçlarındaki performansları ile göz doldurdu. Turnuvada tek erkeklerde Türkiye’den genel klasmanda 75’inci sırada, kendi yaş grubunda ise ilk 10’da olan 1999 doğumlu Osman Can Söyler finalist; yine Türkiye’den genel klasmanda 34’inci sırada, kendi yaş grubunda ise 2’inci konumda olan 1999 doğumlu Cem Ertürk ‘ODEON Tours Uluslararası Genç Raketler Turnuvası’nın 3’üncüsü oldu. Tek kızlarda Mısıroyuncu Habiba Khaled finalist olurken, Mısırlı oyuncular özellikle hırsları, cana yakınlılıkları ve yüksek oyunculukları ile akıllarda kaldı.
 
Çift erkeklerde Ukrayna, çift kızlarda Mısır şampiyon oldu
Çiftlerde ise finalde erkeklerde Ukraynalı Oleksii Markovsky - Dmytro Yeremenko çifti Rus Roman Blokhin - Matvey Benkin çiftini yenerek şampiyonluğa uzandı. 
Çift kızlarda ise Ukraynalı Olena Sazontova - Oleksandra Dolganska, Mısırlı Halal Hesham - Habiba Kahled ile karşılaştı. Çekişmeli geçen maçı kazanan Mısırlı çift şampiyonluğa ulaştı.
 
Tüm turnuva ve seyahat masrafları ODEON Tours tarafından karşılandı
ODEON Tours bu turnuvada Rusya, Ukrayna, Belarus, Polonya ve Mısır ve Türkiye’den en başarılı 40 raketi ve onların antrenörlerini Grida Hotel’de misafir etti. Yabancı oyuncuların tüm ulaşım ve konaklama masrafları ile Türk oyuncuların konaklama masrafları her yıl olduğu gibi bu yıl da yine ODEON Tours tarafından karşılandı. 
 
Uluslararası Genç Raketler Tenis Turnuvası’na katılmak için binlerce kilometre yol kat eden yabancı raketler, 5 Haziran Çarşamba’ya kadar Antalya’da konaklamaya devam edecek. Raketler, ödül töreninin ertesi günü Lara Kum Festivali ve Aquarium turu ile plajda düzenlenen etkinliklere katılarak hoşça vakit geçirdiler. 
 
OTI Holding spora ve sporcuya destek vermeye devam edecek 
Katkılarından dolayı 14 Yaş Milli Takımlar Sorumlusu Kemal Çelikbilek, başhakem Ganim Talay, gözlemci hakemler ile turnuva direktörü Ivona Horvat’a teşekkürlerini sunarken; ODEON Tours Yer Hizmetleri Genel Müdürü Vahit Petek, Uluslararası Genç Raketler Turnuvası’nın Türkiye’yi dünya tenisinin parlayan yıldızı yapmayı hedeflediğini belirtti. Petek; “Turnuvamızda, hiçbir resmi turnuvada uygulanmayan bir sistem uyguluyoruz. Bu sistem sayesinde sporcular, eleme usulü olmadan, günde en az 2 maç yaparak, 4 gün boyunca yoğun bir dönem geçirmiş oluyorlar. Uluslararası düzeydeki bu maç tecrübelerinin hepsine çok faydası olduğunu biliyoruz ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bugünün genç tenisçilerinin geleceğin yıldızları olarak Türkiye’nin adını uluslararası platformlarda taşımalarını arzu ediyoruz. Bu uzun ve meşakkatli yolda gençlerimize faydalı olabilirsek ne mutlu bize. Bu nedenle alt yapı sporcularına, ailelerine ve kulüplere verdiğimiz destekler devam edecek” dedi.