GENÇ MODACILAR İSTANBUL’DA

İTKİB organizasyonunda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle, İstanbul Moda Akademisi ve ELLE Türkiye'nin işbirliğiyle gerçekleşen KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın bu seneki finalistleri belirlendi

TURİZMİN SESİ-SEDAT KARAGÖZ


Yetenek ve yaratıcılıklarıyla kozasından ayrılan, finalistler, Hazır Giyim Kategorisi'nde Nil Kandemir, Burçak Ceylan ve Esra Ayşe Akkaya oldu. Deri Kategorisi'nde ise Meltem Özbek ve Özgür Fırat dereceye girdi.
Moda dünyasına genç tasarımcılar kazandırmak üzere İstanbul Fashion Week çatısı altında gerçekleştirilen İTKİB Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın bu yıl 19.su düzenlendi.

Sektörü ihtiyaç duyduğu eğitimli genç yetenekler ile buluşturmayı amaçlayan KOZA Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın finali, 24 Ağustos Salı akşamı, İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleşti. Yarışmacılar, hazır giyim ve deri konfeksiyon koleksiyonlarını özel bir defile ile jürinin ve seçkin davetlilerin beğenisine sundu. Yarışmacıların yaratıcılık düzeyi, tasarımların uygulanabilirliği ve giyilebilirliği, malzeme seçiminde yaratıcılık, malzeme-tasarım uyumu gibi kriterlere göre 16.07.2010 tarihinde yapılan jüri ön elemesiyle 75 dosya arasından 28 hazır giyim, 8 deri olmak üzere toplam 36 dosya 2.elemeye katılmaya hak kazandı.

 22.07.2010 tarihinde gerçekleşen jüri ikinci elemesiyle 17 finalist hazır giyim, 8 finalist deri kategorisinden olmak üzere toplam 25 finalist seçildi. 25 finalistin dosyaları ve koleksiyonları incelenerek 3 hazır giyim 2 deri kategorisinden olmak üzere ilk 5 finalist belirlendi. 25 finalistin, bir tam görünümden oluşan koleksiyonları şık bir ekspozisyonla sunuldu.

Deri kategorisinde Meltem Özbek “Derinliğin Sessizliği” ismi koleksiyonuyla, Özgür Fırat “Koru Kendini” koleksiyonuyla finalist olarak seçildi. Hazır Giyim Kategorisi'nde Nil Kandemir “Doğduğum Yer Doyduğum Yer Kendimi Koyduğum Yer” koleksiyonuyla ödül alırken, Burçak Ceylan “Suprematizm”, Esra Ayşe Akkaya ise “Spaghetti Junction” koleksiyonuyla finalist oldu.

KOZA jürisinde ise, İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemalettin Güneş, İstanbul Fashion Week İcra Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, BMD Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman, ELLE Türkiye Yayın Yönetmeni Işık Şimşek, moda tasarımcısı Mehtap Elaidi, Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, Beymen Marka Direktörü Ferhan İstanbullu, BNB Hazır Giyim ve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Bağış, Vizyon Deri Genel Müdürü Kadri Soygül, Vakko İhracat Direktörü Rıfat Elhadef, İstanbul Moda Akademisi Akademik Direktör Eda Dorman, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Zeki Alpan, moda fotoğrafçısı Koray Birand, ELLE Türkiye Moda Direktörü Melis Ağazat, Koton Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz, moda tasarımcısı İdil Tarzi, IFW İcra Kurulu Başkanı Cem Kaprol, ELLE Türkiye Yayın Direktörü Işın Görmüş, İDMİB Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Matraş, London College of Fashion Girişimcilik ve Uluslararası Kalkınma Dekanı ve Moda Girişimciliği Merkez Direktörü Wendy Malem, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan ve moda tasarımcısı Arzu Kaprol yer aldı.