GENÇ AŞÇILARDAN PURATOS’A İKİ PLAKET

Pasta ve çikolata hammadde üreticisi Puratos, Bolu Yeniçağa Turizm Aşçılık Meslek Lisesi'nden, genç aşçılara verdiği destekten dolayı plaket aldı

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Her ay organize ettiği seminerlerle ekmekçilik ve pastacılıkta ustaların yaratıcılıklarını geliştirip, sektöre büyük katkı sunan ekmek, pasta ve çikolata hammadde üreticisi Puratos, Bolu Yeniçağa Turizm Aşçılık Meslek Lisesi'nden, genç aşçılara verdiği destekten dolayı plaket aldı.

25 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Belçika merkezli ekmek, pasta ve çikolata hammadde üreticisi Puratos'un usta şefi Ramazan Karakabak liderliğinde Bolu Yeniçağa Turizm Aşçılık Meslek Lisesi öğrencilerine vermiş olduğu pastacılık eğitimi dolayısıyla iki plaket birden aldı. Hem Puratos'a, hem de eğitimi gerçekleştiren Ramazan Usta'ya ayrı ayrı takdim edilen plaketleri, Bolu Yeniçağa Turizm Aşçılık Meslek Lisesi Müdürü Zafer Yurtsever takdim etti.

Her ay yurtdışından getirdiği ekmek ve pastacılıkta uzmanlaşmış ustalarıyla Türk ustalarını eğiten Puratos, aynı zamanda gençleri de destekleyerek sektöre yeni usta adayları kazandırıyor. Puratos, dünyada oluşan trendleri de, duyusal analiz laboratuarlarıyla yakından takip ederek, tüketicilerin yiyecekleri nasıl değerlendirdiğini ölçüyor. 109 ülkede, 59 fabrikasıyla faaliyet gösteren Puratos; ekmek, pasta ve çikolata hammadde üretimi alanında aynı anda faaliyet gösteren dünyadaki tek şirket olmasıyla biliniyor.