GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle Pendik Belediyesi tarafından 3-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “12. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması” nın resmi açılışı 4 Haziran Cuma günü saat 14.30'ta yapılacak

TURİZMİN SESİ


Geleneksel sanatların çeşitli dallarında ürün veren 40 seçkin sanatçının buluşacağı “12. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması”, Fransız ipek halı dokuma sanatçısı Henri Germain ile Kahramanmaraşlı sim sırma ustası Nursel Atatanır'ı, Makedon ahşap-sedef kakma ustası Alaeddin Nebi ile Muğlalı kama ustası Süleyman Şahin aynı çatı altında topluyor.

Pendik sahil yolunda yeniden modernize edilen Pendik Sahil Çadırı'nda gerçekleştirilecek etkinlikte, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek gibi Balkan ülkelerinden sanatçılar, kilim, ahşap oyma, ipek dokuma, gümüş işleme gibi farklı alanlardan çalışmalarını ziyaretçilerle paylaşma imkânı bulacak. Sergilenecek eserlerin satışının da gerçekleştirileceği etkinlikte, yerli ve yabancı zanaatkârlar, maket gemi, hediyelik biblo ve ahşap arma gibi çok çeşitli objelerin yapım sürecini de bizzat gösterecek.

Etkinlik çerçevesinde seramik, hat, tezhip, cilt, ebru, minyatür ve çini sanatlarından örneklerin sergileneceği Şehr-i İstanbul Sergisi de Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde yer alacak. Şehr-i İstanbul sergisinin resmi açılışı da 4 Haziran Cuma günü saat 17.00'da gerçekleşecek.
“12. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması”nda sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

PROGRAM
Tarih: 4 Haziran 2010, Cuma
Saat: 14.30
Yer: Pendik Gösteri Merkezi (Sahil Çadırı)