GELECEKTE İŞ YAPMAK İÇİN BULUŞUYORLAR

Türkiye’nin yeni yol haritası MÜSİAD Vizyoner’15 Sektörler Zirvesi’nde çizilecek

TURİZMİN SESİ

Türk iş dünyası, MÜSİAD’ın bu yıl ilk kez hayata geçireceği VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi’nde sürdürülebilir iş ve ekonomi projeksiyonuyla yeni bir rota çizmeye hazırlanıyor. “Sektörler Geleceğini Arıyor” hedefinden hareketle geliştirilen ve “Gelecekle İş Yapmak” mottosuyla sektör liderlerini ağırlayacak olan zirve, 18-19 Kasım 2015 tarihlerinde WOW Hotel Yeşilköy’de gerçekleşecek.

Gelecekte Yeni Pazarlar, Gelecekte Yeni Sektörler, Gelecekte Teknoloji, Gelecekte İnsan Kıymetleri ve Gelecekte Markalaşma konularının masaya yatırılacağı zirvenin basın toplantısı MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Alipınar Topdaş, MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Mahmut Asmalı ve zirvenin ana konuşmacısı Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in katılımıyla Feriye Lokantası’nda düzenlendi. Yurtiçi ve yurtdışında 11 binden fazla üyesiyle, Türkiye’nin en etkin ve büyük oluşumlarından biri olan MÜSİAD, değişen dünyada yeni iş olanaklarını ve stratejilerini VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi ile tartışmaya açıyor. Geleceğin bilinmezliğini fırsata çevirmek, yenilikçi vizyonlarla şimdiden büyük hedefler oluşturmak üzere “Gelecekle iş yapmak” mottosuyla yola çıkan VİZYONER’15 Sektörler Zirvesi, aynı zamanda hemen her sektörden Türkiye’nin liderlerini ağırlayan ekonomi dünyası için sürdürülebilir bir proje olmayı hedefliyor.  
 
“100 yaşını aşan şirket yok denecek kadar az”
Gelecekte Yeni Pazarlar, Gelecekte Yeni Sektörler, Gelecekte Teknoloji, Gelecekte İnsan Kıymetleri ve Gelecekte Markalaşma konularının ele alınacağı zirvenin basın toplantısında konuşan ve zirvenin detaylarıyla ilgili bilgi veren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Gelecek her zaman bir muammadır ancak buna hazırlıklı olmak bizim elimizde. Şirketler ve sektörler geleceğe yeterli hazırlık yapmıyor ve kısa vadeli vizyonlarla ilerlediklerinden dolayı kısa bir yaşam ömrüne sahipler. Oysa genelde ülkeler, özelde ise sektörler ve kurumlar geleceğe kendi isimlerini, ürünlerini bırakırlar. Bu yüzden MÜSİAD Vizyoner’ 15 ve devamı olacak toplantıların amacı ülkenin değerli müteşebbislerini, işletmecilerini ve sektörlerini gelecekle buluşturmak olacaktır. Sektörlerin kendi vizyonlarını belirlemesi, yurtiçi ve yurtdışında risklere karşı hazırlıklı olmaları durumunda, güçlü ve dinamik bir Türkiye için adım atılmış olacaktır” dedi. 
 
“90 dakika oynamak lazım”
Olpak,  “ Futbol ile ekonomi arasında bir ilinti kurarsak daha fazla aktive olmamız için, önce kalemizde gol veya goller görmemiz gerekmiyor. Bizim, önce, kondisyonumuzu maçın tamamına yayacak bir oyun planına, stratejisine ihtiyacımız var. Galibiyet için, bazen son 15 dakikada açığa çıkan enerjiyi, ruhu, doğru bir planlama, çalışma ve beceriyle, tüm maçta sahaya yayacak bir oyun aklına ihtiyacımız var. Kısacası, bizim 15 dakikalık değil, 90 dakikalık bir mücadeleye, maçın tamamını önceden planlamaya, maçı önceden oynayacak bir vizyona ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
“Hayal kuranlar başarıyor”
MÜSİAD VİZYONER 15 Sektörler Zirvesi’nin Türk iş dünyası ve gelecekte başarı sağlamak isteyenler için önemine dikkat çeken, zirvenin ana konuşmacısı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, zirvede 71 yıllık hikayenin sırlarını paylaşacağını söyledi. Ülker, “Bir hayale, vizyona sahip olmayan ve günü kurtarmaya çalışan şirketler başarı sağlayamıyor. Hayallerimiz olmalı ve bu hayaller bizi geleceğe taşımalı. Biz hep geleceği tasarlıyoruz, geleceği düşünüyoruz. Dünyada pek çok yerde farklı zamanlar yaşanıyor. Bazı ülkeler eğitimde ilerde üretimde geride kalmış olabiliyor. Bazen de tam tersi söz konusu olabiliyor. Mühim olan senkronizasyonu sağlamak. Şirketler açısından da bu böyle. Eski metodlarla yönetilen şirketler olduğu gibi çağının çok ilerisinde öncülük yapan şirketler de var. Yıldız Holding ve Ülker olarak da biz hep biraz daha ileriyi hedefledik ki dünyanın gerisinde kalmayalım” diye konuştu.
 
Kimler var?
Türkiye’nin en önemli yöneticilerinden; Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, TAV Havalimanları Holding CEO’su Dr. M. Sani Şener, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ali Yülek, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sabiha Gökçen Havalimanı İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Arslan, T.C. Başbakan Eski Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, Ekonomi Bakanlığı Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Daire Başkanı Mehmet Ali Kılıçkaya ve Marka Konseyi Başkanı Güven Borça konuşmacı olarak katılacak. Oturumların moderatörlüğünü Ekonomi, Yönetim ve Finans Danışmanı Hikmet Baydar, İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi; Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Altınay Robot Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, İletişim Profesyoneli Ali Saydam ve 24 TV Ekonomi Editörü Zeliha Saraç yapacak.