GAZETECİLERİN RUHU BABIALİ’DEDİR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ''Gazeteciler nereye giderse gitsin ruhu Babıali'dedir.”

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


EDG Ekonomi gazetecileri Vali Hüseyin Avni Mutlu ile 17 temmuz 2011 Pazar sabahı Gazeteciler Cemiyeti Lokali fikir sofrasında biraraya geldi.EGD Başkanı Celal Toprak, Gazetecilerin Babıali'ye gelmesiyle civarın da değer bulduğunu, Sultanahmet İstanbul'la birlikte Dünyanında gözbebeği olduğunu Hatırlatarak, “Ekonomi gazetecilerinin yıllar önce İstanbul'un tarihi dokusunu keşfetme seferberliği başlatmıştı. İlk Babıali gezisini hayata geçirmişti. EGD'miz bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu tür gezileri tekrarlamıştı.Bu tür etkinlikler belki bizim de katkılarımızla İstanbul'u hem Avrupa'nın hem de dünyanın kültür başkentleri arasına adını yazdırmasına katkıda bulundu.” Toprak sözlerini “ Turizm demek, istihdam, ekonominin kalkınması demektir.Bu vesile ile İstanbul'un bir dünya markası olması için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edecegiz.” Şeklinde sürdürdü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ''Gazeteciler nereye giderse gitsin ruhu Babıali'dedir'' diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , EGD Ekonomi Gazeteciler Başkanı Celal Toprak Başkanlığındaki dernek üyelerin Yaz Pazar sabahı bu kadar yüksek oranda katılımına birlik beraberlik içerisindeki sinerjiye hayran kaldığını dile getirdi. Vali Mutlu ''Tarih, turizm gibi markaların yanı sıra İstanbul'un markaları içerisinde yiyecekleri de var. Sarıyer böreği, Arnavutköy ciğeri, Çengelköy salatalığı, Vefa bozası, Eyüp simiti, Sultanahmet köftecisi, Hacıbekir şeker ve lokumları... Bu kentin yiyecek markaları bitmez tükenmez bir hazine... Her dönem balığında farklı bir lezzet var. İstanbul bir keyif kenti''
Türkiye'nin bir turizm ülkesi her köşesinde farklı bir medeniyetin izi bulunmaktadır. İstanbul ise bütün bu medeniyetlerin izlerinin görüldüğü yerdir. İstanbul'u yaşayabilmek için dolaşmak gerekir. Bu kent, turizmde hak ettiği değeri bugüne kadar alamadı.

Bugün 7 milyon olan turist sayısını Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'de 25 milyona çıkarma hedefi var. Bu bir realite. Kentin bu potansiyeli var. İç turizm de çok önemli. Ülke insanının memleketini tanıması çok önemli. İstanbul'daki çocuk ve gençlerin bu kenti dolaşmasını sağlamamız gerekiyor.”dedi Konuşmasını müteakip EGD Başkanı Celal Toprak Vali Hüseyin Mutlu'ya plaket verdi. Kahvaltı sonrası EGD Ekonomi Gazetecileri Valilik binasında geçmiş tarihinde ve günümüzdeki bilgileri aldı, kültür sanat gezisi Topkapı sarayı'nı ziyaretle, gezerek, inceleyerek tanıma kapsamındaki “Anadolu Buluşmaları”- “İstanbul Buluşmaları” programını tamamladı.