GAZETECİ HÜSEYİN KAPLAN TOPRAĞA VERİLDİ

Spor ve magazin basınımızın sevilen gazetecisi; Dünya'da ve Türkiye'de Golf, At Dünyası ile Turizm Life ve Best Life dergilerinin sahibi, genel yayın yönetmeni 51 yaşındaki Hüseyin Kaplan, İstanbul Piyer Loti mezarlığında toğrağa verildi

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- 
Turkish Airlines World Golf Turnuvası'nı izlemek için Antalya'ya giden  Hüseyin Kaplan, İstanbul'a dönüş yolunda pazar günü uçakta geçirdiği kalp krizi sonucu  yaşamını yitirdi. Antalya'daki dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirdiği üç önemli turnuvada görevini yapan ve dergisinin son sayısını hazırlayan Kaplan, Pazar günü  öğle sularında İstanbul'a dönmek üzere Antalya'dan uçağa bindi.

Havada aniden fenalaşan Hüseyin Kaplan'ın fenalaşması üzerine uçakta bulunan ve Kardioloji kongresinden dönen yaklaşık 20 kadar Kalp Doktoru duruma müdahale etti. Yapılan bütün tıbbi yardımlara rağmen Kaplan'ın vücudu yanıt vermedi. Bu arada  yeniden Antalya'ya geri dönen ve acil iniş yapan uçaktan alınan Hüseyin Kaplan acil olarak Anadolu Hastanesine kaldırılmasına ve uzunca süre kalp masajı uygulanmasına karşın yaşama gözlerini yumdu.  İniş sırasında ve indikten sonra yapılan müdahalelere karşın Kaplan'ın  şeker hastalığına bağlı kalp krizi geçirdiği ve kalp damarlarında sorunu da olduğu açıklandı..

Basında şok etkisi yapan olay üzerine Mustafa Koç'un özel uçağı ile Türkiye Golf Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu cenazeyi almak üzere Kaplan'ın ailesiyle birlikte  Antalya'ya hareket etti. Kaplan'ın cenazesi Pazar günü akşamı saat 22.10'da  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına getirilerek  Eyüp'te morga kaldırıldı.

Turizm camiasını, golfcüleri, magazin, ekonomi ve spor basını ile iş ve bürokratları bir araya getiren Kaplan'ın cenazesi 15 Ekim 2012 Pazartesi günü İstanbul Gaziosmanpaşa Dörtyol'da bulanan Dörtyol Camisinde kılınan öğlen namazından sonra Piyer Loti mezarlığında toprağa verildi.Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu,Spor eski bakanı Fikret Ünlü, Golf federasyonu kurucu Başkanı Raif Bilir başta olmak üzere golf kulup sahip ve üyeleri, turizimciler ve otel sahip ve genel müdürleri, magazin gazetecileri, ekonomi muhabirleri, turizm yazarları ve gazetecileri, foto muhabirleri, arkadaşları ve ailesi kaplanı son yolculuğuna dualar ile uğurladılar. Turizm Yazarları ve Gazetecileri (Tuyed), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Ekonomi Muhabirleri Derneği, Magazin Gazetecileri Derneği üyesi olan gazeteci Hüseyin Kaplan; Hürriyet, Milliyet,Akşam, Alem ,Vip gibi gazete ve dergilerde yıllarca gazetecilik yaptıktan sonra K Medya adlı firması ile kendi adına Atcılık, Golf , Magazin ve Turizm  dergileri ile internet haber siteleri yayımlıyordu.