GAYRİMENKUL ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türkiye'nin ilk gayrimenkul ödülü ArkiPARC Gayrimenkul Ödüllerinin ikincisi dün akşam sahiplerini buldu

TURİZMİN SESİ


Ezber bozan etkinlikleriyle 30-31 Mart 2011'de gayrimenkul sektörünün tüm aktörlerini bir araya getiren ArkiPARC 2011, Türkiye'nin ilk gayrimenkul sektörü ödüllerine de ev sahipliği yaptı. Fiziksel çevrenin niteliğinin iyileştirilmesine katkı sağlayan kişi ve kurumların onurlandırıldığı Türkiye'nin ilk gayrimenkul ödülü “ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri”, dün akşam ünlü gazeteci/mimar Özlem Gürses'in sunumuyla gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

ArkiPARC 2011 ödülleri, “Konut, Ofis, Otel, Alışveriş Merkezi, Alternatif Yatırımlar ve Karma Kullanım” olmak üzere toplam altı kategoride "proje" üzerinden geliştirici ve mimarına verildi. ArkiPARC Gayrimenkul Ödülleri'nde; konut dalında L'ist İstinye Suites, ofis kategorisinde Tekfen Levent Ofis, otel kategorisinde Argos in Cappadocia, alışveriş merkezi dalında Forum Aydın AVM, alternatif yatırımlar kategorisinde Borusan Müzik Evi ve karma kullanım dalında da Çeşme Marina projeleri bödüle layık görüldü.

Seçici Kurulu'nda Avi Alkaş, Alaeddin Babaoğlu, Kerem Erginoğlu, Celal Abdi Güzer, Hakan Kodal, Firuz Soyuer ve Feyzi Tecellioğlu gibi Türkiye'de sektörün gündemi belirleyen önemli isimlerin olduğu ödüller için 90 proje yarıştı. Konut kategorisinde KREA tarafından geliştirilen ve Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan, “Yeni Yaşama Yeni Bir Davet” sloganıyla Eylül 2010'da kapılarını açan L'ist İstinye Suites, ödüle hak kazandı. Ödülleri, KREA adına İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal ile Çamoğlu Mimarlık adına da Ömer Çamoğlu'na, Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi.

Alternatif Yatırımlar kategorisinin birincisi, tarihi 1875 yılına kadar uzanan Fransız bir mimar tarafından inşa edilen Borusan Müzik Evi oldu. Borusan Müzik Evi'nin ödüllerini, Borusan Kültür Sanat adına, Müzik Evi Direktörü Yağız Zaimoğlu ile Global Architetural Development Yönetici Ortağı Mimar Gökhan Avcıoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş'ın elinden aldı. Ofis kategorisinde ise ödüle, yeni bir mimari konseptin temsilcisi Tekfen Levent Ofis layık görüldü. Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel ile mimari tasarımı yapan firmalar Swanke Hayden Connell ve Molestina Architekten adına Zeynep Orberk'e ödüllerini, ArkiPARC 2011 Stratejisti, Şehir Planlamacısı ve Kentsel Strateji Şirketi'nin kurucu ortağı Faruk Göksu takdim etti.

Otel kategorisinde ise ödüle, konuklarına farklı bir deneyim vaat eden Argos in Cappadocia layık görüldü. Argos Yapı Kurucu Ortağı Gökşin Ilıcalı ile hayatını kaybeden ünlü mimar Turgut Cansever'in adına sahneye gelen mimar Aslı Özbay'a ödüllerini Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki sundu. Karma Kullanım kategorisinde ödül, İzmir'in incisi olarak da adlandırılan Çeşme Marina projesine verildi. IC Çeşme Marina Yatırım adına Salih Çeçen ile AYYAPI Mimarlık'ın ortakları Ahmet Sayar ve Turgut Çıkış ödüllerini, bir anlamda projenin de ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan aldı.

AVM dalında ise, Multi Development Türkiye tarafından geliştirilen ve Era Mimarlık tarafından projelendirilen Forum Aydın AVM, ödüle layık görüldü. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Grubu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, geliştirici firma Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Bengü'ye ödülleri takdim etti. Arkitera Mimarlık Merkezi'nin düzenlediği ArkiPARC 2011'de, Gayrimenkul Ödülleri'nin yanı sıra sponsorlar, paydaşlar, jüri üyeleri ve bütün konuşmacılar sertifika ile ödüllendirildi. Gayrimenkul, kamu ve inşaat sektörü içindeki yeni rollerinin ve olası işbirliklerinin keşfedilme şansının yakalandığı ArkiPARC 2011 maratonu, ödül töreni sonrası keyifli bir kokteyl ile sona erdi.