GATAB FUARLARA KATILMAYI SÜRDÜRÜYOR

GATAB tarafından organize edilen KEMER standında Antalya Limanı'ndan Gelidonya Burnuna uzanan 80 km. uzunluğundaki tüm tarihi ve turistik değerler tanıtılacak

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ / KEMER


GATAB, yılda 10 milyon turist ağırlayarak bir dünya markası haline gelen Antalya'dan sonra hizmet verdiği bölgelerin tamamına olan ilgiyi artırmak için harekete geçti. Tekirova Belediyesi ve GATAB Başkanı Yusuf Üras “Sağlık turizminden inanç turizmine, kültür turizmden dalış turizmine ciddi turizm potansiyeli barındıran Güney Antalya Bölgesi'ni EMITT Fuarı'nda en iyi şekilde tanıtarak dünyanın her yerinden turist çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kemer'in Bölgesel tanıtımı yapılacak
Antik çağlardan beri pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Güney Antalya Bölgesi, tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, doğal güzellikleri, gölleri, akarsuları, denizi, kumu, güneşi, zengin fauna ve florası ile bir turizm cennetinden ne beklenirse bünyesinde barındırıyor. Bölgenin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT'te Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) organizasyon ve destekleriyle bölgedeki Beldibi Mahallesi, Kemer, Göynük, Çamyuva, Tekirova, Adrasan Belediyeleri ile Ulupınar, Beycik ve Kuzdere Köyleri, 10-13 Şubat 2011 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü İSTANBUL'da yapılacak EMITT fuarına toplu halde katılma fırsatı bulacak ve bölgesel tanıtım yapma fırsatı yakalanacak. Bölgenin elverişli olduğu eko turizm, sağlık turizmi, inanç ve kültür turizmi, kongre turizmi, yat turizmi, dalış turizmi, spor turizmi, av ve yayla turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri tanıtılacak.

GATAB tarafından organize edilen KEMER standında Antalya Limanı'ndan Gelidonya Burnuna uzanan 80 km. uzunluğundaki tüm tarihi ve turistik değerler tanıtılacak. EMITT Fuarı'nda açılacak GATAB tarafından organize edilen KEMER standında Antalya Limanı'ndan Gelidonya Burnuna uzanan 80 km. uzunluğundaki tüm tarihi ve turistik değerler tanıtılacak. Phaselis, Olympos başta olmak üzere irili ufaklı çok sayıdaki antik kent ile Olympos Beydağları Milli Parkı da sınırları içinde barındıran GATAB, EMİTT fuarı ile başta Kemer olmak üzere Tekirova, Göynük, Beldibi ve Çamyuva'yı da dünyaya daha iyi anlatma fırsatı yakalayacak. Ayrıca; üç mevsim bahar, bir mevsim yaz yaşanan bölgede Tekirova Beldesi sınırları içerisinde kalan ve dünyanın en önemli dalış noktalarından biri olan Üçadalar, tüm dalış severlerin beğenisine sunulacak.

GATAB Başkanı Üras, “EMITT'te bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak hedefliyoruz” Konuyla ilgili olarak Tekirova Belediyesi ve GATAB Başkanı Yusuf Üras şunları söyledi: “Güney Antalya Bölgesi'nin zaten güçlü olan mevcut turizm potansiyelini daha da güçlendirmek için bölgede faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde EMITT'te bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak hedefliyoruz. 60'tan fazla ülkenin katıldığı, on binlerce turizm profesyonelinin ziyaret ettiği bu büyük organizasyon bölgemizin tanıtımı için büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Doğal, tarihi ve kültürel dokusu çok zengin olan bölgemizin sadece yaz tatillerinde değil, 4 mevsim turistlerin gözde mekanı olmasını arzu ediyoruz. Bu yüzden Güney Antalya'nın deniz ve kumdan daha fazlası olduğunu göstermek üzere tanıtım çalışmalarına hız verdik” dedi.

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve konuk ülke Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith tarafından açılacak. Turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve konuk ülke Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith tarafından açılacak. Dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerini bir araya getirerek profesyonel bağlantılar geliştirmeleri ve işbirlikleri kurmaları için fırsatlar yaratacak olan EMITT fuarında, tatilcilere de binlerce tatil seçeneği ve uygun fırsatlar sunulacak.

Bu yıl 10 salonda toplam 65 bin metrekarede gerçekleşecek olan EMITT Fuarı'nda folklor dans gösterilerinden yöresel yemek ikramlarına birbirinden renkli etkinlikler, sürpriz çekilişler düzenlenecek. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT'e Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, bölgesel kalkınma ajansları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar yer alacak.

Hangi Ülkeler katılıyor?
EMITT'e bu yıl ABD, Abu Dabi, Adigeye, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Ekvator, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan-Acaristan-Batum, Hirvatistan- Dubrovnik, Hirvatistan- Zagreb, Hindistan, Ingiltere, Iran, Italya, Japonya, Karadağ, KKTC, Kenya, Kore, Kosova, Kuveyt, Küba, Letonya, Libya, Lübnan, Makedonya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pataya – Tayland, Peru, Rusya, Senegal, Singapur, Slovenya, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Tataristan- Rusya Federasyonu, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan olmak üzere dünyanın dört bir yanından toplam 60 ülke katılıyor.