GASTRONOMİ FESTİVALİ GÜN SAYIYOR

11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali 5 - 10 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek

TURİZMİN SESİ


11. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali yarışma başvurularında sınırlı sayıda kontenjan bulunmaktadır. Dünya çapında aşçılar camiasının en önemli buluşma noktalarından biri olan Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, 11. defa Türkiye ve Dünya'dan önemli katılımcıları TÜYAP fuar alanında ağırlamak için gün sayıyor.Türkiye'nin tek WACS (Dünya Aşçılar Birliği) üyesi olan TAŞFED (TÜRKİYE AŞÇILAR VE ŞEFLER FEDERASYONU) tarafından organize edilen Festival'de ustalar ve gençler hünerlerini test edecekleri yarışmalar için kıyasıya mücadele ederken, yeme-içme sektörü için şölen havasında geçecek bir etkinlik olacak. Display kategorisinde ise her yıl olduğu gibi birbirinden renkli sunumlarla görsel bir ziyafet katılımcıların beğenisine sunulacak.WACS (Dünya Aşçılar Birliği) tarafından akredite edilen Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, "Intercontinental Competition" mertebesinde 52 kategoride düzenlenecek yarışmaların ev sahipliğini yapacak. Festival'e şu ana kadar 19 ülke katılım göstermek üzere başvurularını tamamlamış bulunuyor.

Yarışma Juri Başkanlığı görevini üstlenen WACS Başkanı Gissur Gudmundsson önderliğinde saygın bir Juri ekibi, yarışmaların kontolü ve uluslararası standartlarda değerlendirilmesinden sorumlu olacak. Festivalin öne çıkan bir diğer WACS etkinliği ise "WACS sertifikalı juri eğitimi". Uygun kriterleri sağlayan adaylar, eğitimi başarıyla tamamladıkları takdirde Uluslararası arenada WACS onaylı jurilik görevi gerçekleştirme fırsatını yakalayacaklar.

 
Genç aşçı adaylarına ve ustalara yönelik çeşitli oturum ve etkinliklerle bilgi akışı gerçekleştirmeyi hedefleyen Festival, Michelin yıldızlı sürpriz isimleri de konuk etmenin heyecanını yaşıyor.
Yoğun ilgiden dolayı tükenmek üzere olan yarışmalara başvurmak ve detaylı bilgilere ulaşmak için Festival websitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız.
//www.istanbulgastronomyfestival.com