GARANTİ'DEN 23 NİSAN ARMAĞANI

Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, bu yıl, 23 – 26 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, 28 – 30 Nisan tarihleri arasında ise Adıyaman'daki miniklerin karşısına çıkıyor!

TURİZMİN SESİ


Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Türkiye'nin çocuklara yönelik ilk film festivali olma özelliği taşıyan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, bu yıl, 23 – 26 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır, 28 – 30 Nisan tarihleri arasında ise Adıyaman'daki miniklerin karşısına çıkıyor!

BİR DÜNYA DOLUSU ÇOCUK FİLMİ!
Garanti Bankası'nın çocuklara “23 Nisan armağanı” Garanti Mini Bank 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da, miniklere, dünyanın dört bir yanındaki çocukların beğenisini kazanan en yeni çizgi yapımlardan, animasyonlardan, kısa ve uzun metraj filmlerden oluşan dopdolu bir program sunacak ve küçük sinemaseverlere yepyeni dünyaların kapılarını aralayacak

MİNİKLER İÇİN ÜCRETSİZ GÖSTERİMLER
Garanti Mini Bank 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali programı, dünyadaki sayılı çocuk filmi festivallerinde büyük ilgi gören ve ödüller kazanan 30'a yakın filmden oluşuyor.

Festival filmleri bu yıl; “Çizgi Kahramanların Maceraları”, “Eyvah Büyüyorum”, “Hayvanlar Alemi”, “Oyun Bahçesi” ve “Miniklere Masallar” gibi eğlenceli bölümler halinde gösterilecek. Festivalde 9 yaş altı çocuklar için yapılacak film gösterimleri, önceki yıllarda olduğu gibi masalcı ablalar eşliğinde seslendirilecek.

FESTİVAL BU YIL DİYARBAKIR VE ADIYAMAN'DA!
İlk 5 yılında, İstanbul, İzmir ve Ankara'da gerçekleştirdiği gösterimlerinden sonra geçtiğimiz sene Anadolu'ya taşınarak, Mardin ve Urfalı çocuklarla buluşan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, yedinci yılında, Diyarbakır ve Adıyaman'daki miniklerle buluşacak.

Küçük sinemaseverler, festival programını geçmiş yıllarda olduğu gibi aileleriyle birlikte ücretsiz olarak izleyebilecek. İşte Garanti Mini Bank 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali programında miniklerle buluşmayı bekleyen filmlerden bazıları:

KAYIP PENGUEN
LOST AND FOUND
Yön: Philip Hunt

Philip Hunt ve Studio Aka imzalı animasyon harikası KAYIP PENGUEN, sadece çocuklara değil, üç boyutu animasyon sinemasının en yeni kuşak örneklerini merak eden büyüklere de hitap ediyor.

BAFTA En İyi Çocuk Animasyon Filmi Ödülü ve Chicago Film Festivali'nde Animasyon Kısa Film dalında Jüri Özel Ödülü dahil 26 ödül kazanan, OLIVER JEFFERS'ın çoksatan çocuk kitabından uyarlanan KAYIP PENGUEN, kapısının eşiğinde bir penguen bulan ve onu Antarktika'ya geri götürmek için bir yolculuğa çıkan küçük kahramanımızın maceralarını beyazperdeye taşıyor. Antarktika yolunda dev bir kalamar ve okyanusu çalkalayan amansız bir fırtına gibi pek çok farklı engelle mücadele eden kahramanımız, yolculuğunun sonunda dünyanın en dost canlısı penguenleriyle tanışıyor.

Suluboya izlenimi veren yumuşak renk paleti ve üç boyutlu animasyon tekniğinin başarılı kullanımıyla seyirciyi büyüleyen KAYIP PENGUEN'in öyküsünü, miniklerin Harry Potter: Melez Prens ve Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap gibi filmlerden tanıdığı usta oyuncu Jim Broadbent anlatıyor. Filmin en az görselliği kadar güçlü müzikleriyse Max Richter'e ait.

SİHİRLİ KANATLAR
EEP!
Yön: Rita Horst

Berlin Film Festivali Generation bölümünde seyirci karşısına çıkan Rita Horst'un yönettiği!, kolları yerinde kanatlar olan küçük kız Birdie'nin öyküsünü anlatıyor. Birdie'yi ormanda bulan Warre, eşi Tine ile, küçük kızı büyütmeye karar verir. Fakat Birdie Güney'e uçar ve heyecanlı bir serüvene atılır.

KÜÇÜK CİKCİKLER
THE TWEETLINGS
PIPUNGERNE x 4 FILM
Yön: Tone Tarding

KÜÇÜK CİKCİKLER yumurtadan yeni çıkmış iki civciv Sille ve Saxe hakkında dört kısa filmden oluşuyor. İki civciv, sürprizlerle dolu fakat daima güvenli bir ormanda yaşamaktadır. Orman, aynı zamanda hep grip olan Sniffy'ye ve daima aç guguk kuşu civcivlerine, küçük erkek ve kız kardeşlerinden sorumlu fare Vigga'ya, annesinden yeni ayrılmış Bebek Leylek'e, meşgul karıncalara ve suyu çok seven kurbağalara da ev sahipliği yapmaktadır.

KÜÇÜK AYI “VAV” DEDİ…
WOW! SAYS LITTLE BEAR
IH! SIGER DEN LILLE BAMSE
Yön: Maria Mac Dalland

Thomas Winding'in, bir tepenin üzerindeki küçük evlerinde yaşayan Ayı Ailesi ve günlük rutinleri hakkında yazdığı öyküler ve yaptığı resimlerden uyarlanan KÜÇÜK AYI “VAV” DEDİ…, ayı ailesinin plaja yapacakları gezinti öncesinde kaybettikleri anahtarlarını aramaları, Anne Ayı ve Baba Ayı birbirlerine su sıçratma konusunda ne kadar zeki olduklarını gösterirken plajda küçük taşlar bulmaya çalışmalarını, bir salyangoz kabuğu ve küçük bir taş bulmak hakkında kısa bir plaj şarkısı ve gökyüzünde bir yıldız olmak hakkında bir gece şarkısı bestelemeye çalışmak ve Ayı Ailesi küçük evlerindeki üç mavi yatakta uykuya dalmadan önce plajda uyuyakalmak üzerine kısa öyküler anlatıyor. KÜÇÜK AYI “VAV” DEDİ…, Küçük Ayıcık'ın dünyasını kendi dünyalarıyla bütünleşmiş olarak görecek küçük çocuklar için sıcacık ve keyifli bir film.

ANNE İNEK VE KARGA
MAMMA MOO & CROW
Yön: Igor Veystaguin

Igor Veyshtaguin'in yönettiği, Berlin Film Festivali'nin Generation K Plus bölümünde, Amsterdam Cinekid ve Viyana Film Festivali'nde gösterilen ve büyük ilgiyle karşılanan ANNE İNEK VE KARGA bisiklete binmeyi ve dans etmeyi seven, eğlence anlayışı diğer ineklerinkinden çok farklı olan Anne İnek'in sevimli arkadaşı Karga'yla yaşadığı komik ve eğlenceli maceraları beyazperdeye taşıyor.

KURBAĞALAR
FROGS AND TOADS
Yön: Simone van Dusseldorp

Simone van Dusseldorp'un yönettiği ve Kristiansand, Zlin, Münih Kinderfilmfest, Buenos Aires Nueva Mirada ve Amsterdam Cinekid film festivallerinde seyirci karşısına çıkan KURBAĞALAR'ın baş kahramanı altı yaşındaki Max, kız arkadaşı Jesse ile ağabeyi için kurbağa yumurtaları ararken, tarlaları, çiftlikleri, ormanı ve hayvanları tanıma fırsatını bulduğu ve büyükannesinin evinde sonlanan bir yolculuğa çıkıyor.

ORMANDAN DÜŞLER
DREAMS FROM THE WOODS
Yön: Johannes Nyholm

Bir gün küçük kız arkadaşı Büyük Kuş'u terk edip maceraya atılır. Ormanın derinliklerinden gelen sihirli melodilere kulak veren küçük kız, kaybolmuştur. Johannes Nyholm'un yönettiği, 2010 Gulbagge Ödülü adayı ORMANDAN DÜŞLER, kukla/gölge oyununun inceliklerini animasyon sinemasına aktarıyor.

MELVIN
Yön: Magnus Holmgren

Melvin çok yaşlı bir kaplumbağadır. Bir gün mayıs sineği Pucko ile karşılaşır. Melvin, kendini yeni tanıştığı Pucko'dan her açıdan üstün hissetmektedir. Yaşlı bir kaplumbağanın en son ihtiyacı küçük bir mayıs sineğiyle arkadaş olmaktır, diye düşünür. Fakat Melvin, kaçırdığının farkında değildir. Magnus Holmgren'in yönettiği MELVIN, sürükleyici bir üç boyutlu animasyon.

BALONLAR
A TALE OF BALLOONS
FORVENTNINGER
Yön: Torfinn Iversen

Norveç'in ulusal bayramında, yedi yaşındaki Tim sarhoş annesini geçit törenine götürmek ister. Balon satıcısıyla tanışan Tim, düşüncelerin de balonlar gibi uçabileceğini öğrenir. Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali Çocuklar Programı, Tromsø Uluslararası Film Festivali ve Cinéma Tous Ecran'da seyirciyle buluşan BALONLAR, küçük bir çocuğun aklındaki sıra dışı bir hayal üzerine kısa bir öykü anlatıyor.


Garanti Mini Bank 7. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nde miniklerin beğenisine sunulacak diğer ödüllü yapımlar arasında, Anita Killi'nin yönettiği, Chicago Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nde Yetişkinler Jürisi En İyi Animasyon Kısa Filmi ödülünü kazanan KIZGIN ADAM (ANGRY MAN), Rune Eriksson'un yönettiği, İsviçre Uluslararası Film ve Video Festivali'nde En İyi Animasyon ödülünü kazanan GÜNÜ YAŞA (CARPE DIEM), Atle Solberg Blakseth imzalı, 2009 İtalya Giffoni Uluslararası Film Festivali'nde Elements +6 yaş bölümünde En İyi Kısa Film ve Bergen Animasjonsfestival En İyi Kısa Film Stromboli ödüllerinin sahibi HAYDİ BALIĞA! (FISHING WITH SAM), 2010 Minimalen Kısa Film Festivali En İyi Animasyon ödülü sahibi, Eirik Aure ve Johanne Anda'nın yönettiği GURI GURSJEN VE GURSJAN GRU (GURI GURSJEN & GURSJAN GRU) ve 2009 İspanya Colibri Uluslararası Çocuklar & Gençler için Audiovisual Yapımlar Festivali'nde Onur Ödülü kazanan Jan Otto Ertesvåg'in yönettiği İLK KONSER (PUPIL'S CONCERT) yer alıyor.