GARANTİ TURİZM DESTEK PAKETİ

Garanti Bankası, Turizm Destek Paketi'yle, turizm sektöründe faaliyet gösteren 5.719 KOBİ'ye, toplam 255 milyon TL tutarında kredi kullandırdı

TURİZMİN SESİ


Özellikle, Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yoğun ilgi gören Turizm Destek Paketi'nden, konaklama ve yat işletmeleri, turizm seyahat acentaları, tur operatörleri, turistlere yönelik ürün ve/veya hizmet satan restoran, oto kiralama gibi işletmeler ve turizm sektöründeki tedarikçi firmalar faydalandı.

Paket kapsamında turizmciler 60 ay vadeye kadar TL ya da dövize endeksli turizm destek kredisinden yararlanabiliyor. Turizmciler, kredilerin geri ödemelerini, nakit akışlarının yoğun olduğu 3 ay boyunca yaparken; nakit akışlarının azaldığı 9 ayı herhangi bir ödeme yapmadan geçirebiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Yarattığı istihdam ve ülkeye getirdiği döviz hacmiyle Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan turizm sektörünün, bankamız için çok uzun zamandır ayrı bir önemi var. Sektörün nakit akışına paralel olarak hazırlanan ödeme planlarıyla oluşturduğumuz Turizm Destek Paketimiz de dahil olmak üzere, turizm alanında faaliyet gösteren müşterilerimize kullandırdığımız toplam kredi miktarı ise 1.5 milyar TL'yi buldu.

Turizm Destek Paketi, turizmcilerin yeni sezon hazırlıklarını hızlandırdığı kış döneminde, onlara finansman desteği vererek nakit akışlarını düzenlemeye yardımcı olacak. Önümüzdeki dönemde çok daha fazla sayıda müşterimizi Turizm Destek Paketi'nden faydalandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Paketten yararlanan turizmciler, ayrıca 96 aya varan vadelerle İşyeri ve Makine Kredileri ile işyeri yenileme ve teknoloji geliştirme ihtiyaçları için 60 aya varan vadelerle KOBİ İhtiyaç Kredilerinden yaralanabiliyor. Pakette, hazır hesap, Döviz POS, teminat mektupları, işyeri kredileri, şirket kredi kartı gibi çok sayıda ürün yer alıyor. Paket kapsamında turizm sektöründeki işletmelere eğitim ve danışmanlık hizmetleri de veren Garanti, işletmelere Garanti Emeklilik'in avantajlı bireysel emeklilik planlarını da sunuyor.