FVW ANTALYA DESTİNASYONU DERGİYE TAŞINDI

Almanya'nın turizm endüstrisine yön veren yayın grubu FVW, geçtiğimiz aylarda Alman ve Türk turizmcileri buluşturmak amacıyla Antalya'da gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına, dergide geniş yer verdi

TURİZMİN SESİ
SunExpress'in sponsoru olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Öger Tur'un da desteklediği atölye çalışmaları kapsamında, Antalya ve çevresinin Avrupa'nın en büyük turizm pazarı Almanya'ya tanıtmak amacıyla, bir dizi panel ve sunum gerçekleştirildi.

FVW Dergisi Antalya Çalıştayı sonrası hazırladığı haberinde, ekonomik krizin etkisiyle belirgin bir daralma yaşanan turizm endüstrisinde, Türk riviyerası Antalya'nın, sahip olduğu yüksek potansiyel ve düşük fiyat avantajıyla, başta Almanlar olmak üzere, Avrupalı tatilcilerin ilgisini çekmeye devam edeceğini vurguladı. Antalya ve çevre ilçelerinin kapsamlı bir şekilde tanıtıldığı haberde, Türk turizmcilerin yaz sezonundan umutlu oldukları, “Herşey dahil” sistemi sayesinde, bu yıl tatil için daha kısıtlı bütçesi olan Avrupalı turistler için Antalya'nın en cazip seçeneklerden biri olacağı belirtildi.

FVW, diğer destinasyonlarda ciddi bir gerileme yaşanırken, Türkiye'nin geleceğe büyük bir ümitle bakabildiğini vurgulayarak, “Umuyoruz ki Türkiye için durum iyiye gidecek ve Türk turizminin en büyük kaynağı Alman turistler, krize rağmen tatillerini Türkiye'de geçirecek.” yorumunda bulundu.

Dergide, Antalya'daki çalıştaya katılan, Alman ve Türk turizm sektörünün önde gelen isimlerinin görüşlerine de yer verildi. DRV Yönetim Kurulu Başkanı ve TUI AG Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Günter Ihlau, Antalya'nın fiyat / hizmet kalitesi açısından önemli bir avantja sahip olduğunu, ancak bazı altyapı eksikliklerinin bulunduğunu söyledi. Öger Grup Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger de, Alman turistlerin bu yıl Antalya'ya daha fazla ilgi göstereceklerine düşündüğünü, Mart ve Nisan aylarında geçen yıla oranla belli bir düşüş yaşandığını, ancak sonbahardan ümitli olduğunu söyledi.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger ise bu yıl Akdeniz çanağı, Kanarya Adaları ve Kızıldeni gibi birçok tatil bölgesine yapılan uçuşlarda ciddi bir kapasite düşüşü yaşanırken, Almanya'dan Antalya'ya yapılan uçuşların geçen yıla göre yaklaşık %10 daha fazla olduğunu belirtti. Antalya'nın haftada 357 uçuşla, Mallorca'dan sonra Akdeniz'in en önemli destinasyonu olduğunu vurgulayan Schwaiger, SunExpress'in kapasitesinde herhangi bir azaltmaya gitmediğini, charter uçuşlarının yanı sıra Türkiye'deki üç merkezi Antalya, Izmir ve İstanbul'dan, Almanya'nın birçok şehrine tarifeli sefer düzenlediğini söyledi.