FRANSA’DA TÜRKİYE MEVSİMİ BÜTÜN HIZIYLA SÜRÜYOR

Yaklaşık 1,5 saat süren Okay Temiz ve Nedim Nalbantoğlu konseri, Fransızlar tarafından da ilgi ve beğeniyle izlendi.

TURİZMİN SESİ


Fransa'da devam eden "Türkiye Mevsimi" çerçevesinde, başkent Paris'in ünlü "Jardin des Tuileries" parkında 17 Temmuz-8 Ağustos arasında "Le Cafe Turc" (Türk Kahvehanesi) adı altında düzenlenen etkinliklerle geleneksel ve modern Türk sanatı ve kültürü tanıtılmaya devam ediliyor.

Mimar Han Tümertekin'in tasarımını yaptığı, eski İstanbul kahvehanelerinden esinlenerek "Jardin des Tuileries" parkında inşa edilen ahşap yapıda son olarak Okay Temiz ve Nedim Nalbantoğlu konseri yapıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren konser, Fransızlar tarafından da ilgi ve beğeniyle izlendi. Konserde Okay Temiz, "Nedim Nalbantoğlu ile hiç prova yapmadan konsere çıktıklarını, buna rağmen mükemmel bir uyum olduğunu" söyledi. Temiz, "Prova yapsaydık hata yapabilirdik. Konseri doğaçlama gerçekleştiriyoruz. Onunla bu konserden büyük keyif alıyorum" dedi.

Paris'te "Anadolu Ateşi" dans grubu ve "Mercan Dede" konseriyle bu ayın başında başlayan "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri kapsamında Fransa'da 9 ay süreyle 70'i aşkın kentte 400'ün üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetle Türkiye tanıtılacak. Paris'in Louvre Müzesinde "Osmanlı Kaftanları" ve Grand Palais'de "Çağlar Boyu İstanbul" konulu sergiler, önemli etkinlikler arasında yer alıyor.

 
"Türkiye Mevsimi", Fransız toplumuna çağdaş Türkiye'nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültürü ve mirasının daha iyi tan ıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. "Türkiye Mevsimi" etkinlikleriyle iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunluğunun ve tarihi boyutunun öneminin bir kez daha gösterilmesi amaçlanıyor.