FOTOĞRAF TUTKUNLARI ÇORUM’DA

Bisikletlerle Avustralya'dan yola çıkan fotoğraf tutkunu 2 turist, Çorum'un Osmancık ilçesinde mola verdi.

TURİZMİN SESİ


Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 3 ay önce Avustralya'dan yola çıkan fotoğraf tutkunları Richard Kimberley ve Kim Nguyen, dünya turu yolculukları kapsamında Osmancık'a geldi. İlçede yemek yiyen ve tarihi Koyunbaba Köprüsü ile Kandiber Kalesini gezen Richard Kimberley ve Kim Nguyen, yolculuklarını anlattı.Macerayı sevdikleri için böyle bir yolculuğa çıkmaya karar verdiklerini belirten iki turist, Türkiye'de yaklaşık 15 gün kaldıktan sonra Yunanistan'a geçmeyi planladıklarını söylediler. Amatör olarak fotoğraf sanatıyla uğraştıklarını ifade eden turistler, ilk kez böyle bir gezi yaptıklarını ifade ettiler.

Yolculuklarını Danimarka'nın Kopenhag kentinde tamamlamayı hedeflediklerini anlatan turistler, yolculuklarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
"Yolculuğumuza yaklaşık 3 ay önce Avustralya'dan başladık. Hindistan, Pakistan ve İran üzerinden Türkiye'ye geldik. Geçtiğimiz ülkelerde yüzlerce fotoğraf çektik. Bazen ülkelerin geleneksel gösterilerine de rastladık. Birçok arkadaş edindik. Tüm bunlar çok hoşumuza gitti. Daha sonra Türkiye'ye geçtik. Karadeniz üzerinden turumuzu sürdürüyoruz. İstanbul'u da gezdikten sonra Yunanistan'a geçeceğiz"

Küçük problemler dışında Türkiye'de bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten Richard Kimberley, Avrupa'daki bazı ülkeleri gezdikten sonra 7 Aralıkta Danimarka'nın Kopenhag kentinde çevrenin korunmasıyla ilgili bir eyleme katılarak gezilerinin sonlandıracaklarını kaydetti. Kızılırmak kenarında bulunan parkta yemek yiyen turistler, daha sonra ilçeden ayrıldı.