FORMULA 1’DEN 1 MİLYON EURO GELİR

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Genel Sekreteri Levent Erdoğan, 5 ile 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Formula-1'in, yaklaşık 1 milyon Euro gelir sağlayacağını söyledi.

TURİZMİN SESİ


Bu yıl, Formula-1'e yoğun bir seyirci ilgisi olmadığını anlatan Levent Erdoğan, takım ve seyirci olarak bakıldığında yaklaşık 2 bin kişinin İstanbul'a geleceğini belirtti.

Global kriz nedeniyle, takımların bütçelerinde de yüzde 30'lara varan daralmaların olduğuna işaret eden Levent Erdoğan, ancak herşeye rağmen, Formula-1'in gerek ülke tanıtımı, gerek getirdiği döviz girdisi açısından çok değerli bir organizasyon olduğunu, 2010 Formula-1 organizasyonunun İstanbul Park'ta yapılmaya devam edeceğini ve sonraki yıllar için henüz yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Formula-1'e gelenler Anadolu Yakası'nı tercih ediyor

Formula-1 için gelenlerin ağırlıklı olarak Anadolu Yakası'ndeki otelelleri tercih ettiğini kaydeden Levent Erdoğan, “Formula-1 için İstanbul'a gelecek kişilerin, yarısından fazlası Anadolu Yakası otellerini tercih ediyor. Nitekim, Anadolu Yakası, son birkaç yıldır, gerek yatırım, gerek turist sayısı açısından cazibe merkezlerinden biri oldu” diye konuştu.