FOJNİKA 8 EKİM’DE TÖRENLE AÇILACAK

Bosna Hersek'in Fojnica kentinde Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Fojnica Kültür Merkezi, 8 Ekimde büyük bir törenle açılacak

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Kardeş şehir çerçevesinde Bosna Hersek / Fojnica'da Ümraniye Belediye'sinin yaptırdığı bin m² kapalı alana sahip olan Fojnica Kültür Merkezi, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda konuğun da katılacağı bir törenle, 8 Ekimde hizmete açılacak. Kültür Merkezi'nin yapım çalışmalarını yerinde incelemek için Bosna Hersek'in Fojnica kentine giden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Bosna Hersek Fojnica Belediye Başkanı Salkan Merdzanic, inşaatı gezerek yapımı denetlediler.

SELÇUKLU MİMARİSİ ESAS ALINDI
Selçuklu Mimarisi esas alınarak bir toplantı odası, bir konferans odası, birçok amaçlı sınıf, bir bilgisayar sınıfı, bir kitaplık, öğretmen odası ve danışman odasını içinde barındıran kültür merkezi, üç kat ve teras. Teknolojik donanımlarla inşası sürdürülen kültür merkezinin giriş tarafında tesfiye, dolgu, otopark ve erişim yollarının asfaltlanması ve kaldırım döşenmesi gibi sert peyzaj işleri de özenle gerçekleştirildiği, iç mekânların döşemelerinde zemin kat ve merdivenler için granit, diğer katlar için seramik kullanıldığı belirtilyor.

Betonarme taşıyıcı sistem ile tasarlanan kültür merkezinin teras ve giriş merdivenleri traverten taş ile döşenirken, sınıflarda kullanılacak bilgisayarlar için kablolu ve kablosuz internet altyapısı ve sunucuları bulunuyor.Verilen bilgilere göre; kültür merkezinin ısıtma ve soğutma sistemleri en son teknolojiler tercih edilirken, aydınlatma için ortak mahallerde alçı panel ızgara sistem asma tavanlara yerleştirilen aydınlatma armatürlerikullanılmış.

HASAN CAN ; KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI PEKİŞTİRİYORUZ
Fojnica'da bir kültür merkezi için Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,” İki halk arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik duygularını da pekiştirmeyi amaçladık. Fojnica'da yaptırdıkları kültür merkezinin Ümraniye'de yaptırdıkları Aliya İzzetbegoviç Kültür Merkezi ile aynı teknik özelliklere sahip. Kültür merkezi yapımında sona gelindiği” 8 Ekimde Kültür Merkezini hizmete kavuşturacağız diyor.