FLYDUBAI ARTIK SRI LANKA’YA UÇUYOR

Dubai'nin ilk düşük maliyetli havayolu flydubai, Sri Lanka'nın başkenti Colombo'ya inen uçağıyla 21'inci destinasyonunu hizmete soktu

TURİZMİN SESİ


İlk uçuşta seyahat eden flydubai CEO'su Ghaith Al Ghaith, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sri Lanka'ya başlayan uçuşlarımızla, Güney Asya kıtasındaki destinasyonlarımızı artırmış olmaktan gurur duyuyoruz. Sri Lanka, oldukça popüler ve turistik bir destinasyon; başkente yolculuğu daha az karmaşık, stresten uzak ve uygun fiyatlı bir hale getirmemiz sayesinde, bu yeni rotanın son derece popüler olacağına gönülden inanıyorum.

Özellikle de flydubai ile yapılan tek yönlü uçuş fiyatlarının, tüm vergi, ücret ve bir parça el bagajı dahil olmak üzere sadece 450 BAE Dinarı'ndan başlaması bu sonuca ön ayak olacak. Sri Lanka Turizm Kurulu'na göre, Sri Lanka'ya yapılan yolculuklar 2010'un ilk çeyreğinde yüzde 106 büyüme kaydederek, bu yıl ciddi bir artış göstermiş bulunuyor.
Harika sahilleri ve göz kamaştırıcı tarihi ve kültürel alanlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken Sri Lanka, turistler için her zaman popüler bir destinasyon oldu. Flydubai'nin Colombo'ya sunduğu basit, karmaşıklıktan uzak, kaliteli ve düşük ücretli hizmeti, iki yönde de yolcular arasında popülerlik kazanarak, bu büyüyen pazarın daha da canlanmasını sağlayacağına inancım sonsuz.”

Sri Lanka ekonomisi, iç savaş ve doğal afetlerle geçen çalkantılı bir dönemin etkilerinden kurtularak, son birkaç yıl içinde büyüme kaydetti. Ülke bütün bu engelleri aşarak, BAE ile ticari ilişkileri de içeren kapsamlı bir yabancı yatırımlarının da yardımıyla 2009 yılında tahminen yüzde 3.5 oranında bir GSMH büyümesi sağlayıp adeta yeniden doğdu. İki ülke çift taraflı ticareti canlandırma konusunda aktif çalışmalarını sürdürürken, flydubai'nin hizmetleri de bu bağları güçlendirecek.

Sri Lanka, 2000 yıllık bir geçmişe sahip kraliyet ailelerinin belgelenmiş tarihinin yanı sıra, bir tüccar toplumu olarak güçlü bir geçmişe sahip, çeşitlilik arz eden ve kültürel açıdan zengin bir ülke. Sri Lanka, çay yetiştirme alanları, güzel sahilleri ve tropik ormanlarıyla egzotik bir nokta olarak sunduğu karışım sayesinde birçok ziyaretçi çekiyor. Colombo, ülkenin ticaret merkezi ve adada yaşayan 20 milyon insanın 700.000'ine ev sahipliği yapıyor.

Flydubai Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada dört uçuş düzenleyecek. FZ555 Dubai Uluslararası Havaalanı, 2 numaralı Terminal'den 18:55'te hareket ederek, sonraki gün yerel saate göre 01:10'da Colombo'ya inecek. Dönüş uçağı FZ556 Colombo'dan Salı, Perşembe, Cuma ve Pazarları 02:10'da ayrılacak ve yerel saate göre 05:10'da Dubai'ye varacak.
Uçak biletleri flydubai'nin web sitesinden (www.flydubai.com), çağrı merkezinden (+9714 301 0800) ve seyahat acentelerinden alınabilecek.

Müşteriler, flydubai'nin basit modeli sayesinde, sadece almak istediği hizmetler için para ödüyor. Tüm vergiler ve her yolcu için 10 kg'ye kadar bir parça el bagajı, bilet fiyatına dahil. Yolcular, 32 kg'ye kadar bir parça bagaj için sadece 60 BAE Dirhemi, ikinci parça içinse 150 BAE Dirhemi ödeyerek, check-in yapılacak bagajları kontenjana bağlı olmak kaydıyla önceden satın alma seçeneğine sahip.

Flydubai, Dubai Uluslararası Havaalanı'nın kuzey kanadında, modernize edilerek genişletilen 2. Terminal'de hizmet vermektedir.

Flydubai Türkiye irtibat numarası: +90 212 343 98 88