FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR TAVŞANLI’DA

Gazze'nin kardeş şehri Kütahya'nı n Tavşanlı ilçesine gelen Filistinli çocuklar, düzenlenen piknikte birbirleriyle oynayarak ilk kez bir başka ülkede çocukluklarını yaşadı

TURİZMİN SESİ


Gazze'de yetimhanede barınan 10'ar kız ve erkek çocuğunun yanı sıra 2'şer doktor ve öğretmen, özel izin alınıp Filistin ile Mısır arasında bulunan ve yaklaşık 4 yıldır kapalı tutulan Refah Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak, 5 Eylülde Tavşanlı'ya geldi. Tavşanlı Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının davetlisi olarak ilçeye gelen çocuklara yönelik piknik düzenlendi. Tunçbilek beldesindeki Gaip Dede mesire alanında lunaparkta oynayarak eğlenen çocuklar, aile sıcaklığını hissetmenin hazzını yaşadı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve eşi Birsen Güler de çocuklarla yakından ilgilendi.

Başkan Güler, Gazze'de birçok Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de sakat kaldığını anımsattı. Bu olaylara tepki amacıyla geçen ocak ayında ilçede miting düzenlendiğini ve yardım kampanyaları yürütüldüğünü ifade eden Güler, şöyle konuştu: "İHH İnsani Yardım Vakfı ile bu projeyi gerçekleştirdik. Faal olmayan Refah Sınır Kapısı'ndan geçiş için 4 aylık bir süreç yaşadık ve 20 yetim çocuğa izin verildi. Geldiklerinde sanki hepsinin yüzünde 30 yaşındaki insanın acıları ve çizgileri vardı. Yeni yeni kendilerine geliyorlar. Biz daha başka çocukları da getirmek istiyoruz. Gazze'de yapılan zulme tepki gösterirken, onların yaşadıkları acılara ortak olmak istiyoruz. İnşallah bu acılar biter."

Çocuklarla gelen doktor Nedal Afifi de savaşla alt üst olan psikolojilerinin düzeleceği bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. Filistin'den başka ülkelere gidiş imkanının çok zor olduğuna işaret eden Afifi, "Ben Filistin'e büyük hapishane diyorum" dedi. Filistinli çocuklardan Muhammet Mhana, zor şartlarda buraya geldiklerini belirterek, çok mutluluk duydukları proje için Güler'e teşekkür etti. Türkiye'de 18 Eylüle kadar kalacak Filistinli çocuklar, Tavşanlı'dan sonra Kütahya, Konya, Ankara, İstanbul'da konuk edilecek. "