FİLİSTİ’E YOL AÇIK

"Filistin'e Yol Açık" konvoyunda yer alan ve Gazzelilere teslim edilecek olan tıbbi ve giyim malzemelerinin bulunduğu yaklaşık 200 araç, Mısır'ın El Ariş limanına ulaştı.

TURİZMİN SESİ


İHH'nın basın sorumlusu Salih Bilici'den alınan bilgiye göre, geceyi Ulusoy 6 Ro-Ro gemisinde geçirecek olan 12 kişi ve 200 araç, konvoyun Lazkiye limanında bekleyen kısmını bekleyecek. Konvoyun Suriye'nin Lazkiye limanında kalan yaklaşık 400 kişi ise, yarın kiralık uçakla Mısır'ın El Ariş limanına getirilecek. El Ariş limanında bir araya gelecek olan konvoy, Refah Sınır Kapısı'nı geçerek Gazze'ye ulaşacak. Gazze'de, Mısır yetkili makamlarının vereceği izne göre 24 veya 48 saat kalacak olan yardı m konvoyunda bulunan Türk ve Avrupalı gönüllüler, Mısır üzerinden ülkelerine geçecek.

6 Aralıkta İngiltere'den yola çıkan Gazze'ye yardım konvoyu, 21 Aralıkta Türkiye'yi geçerek Suriye'nin başkenti Şam'a ulaşmıştı. Şam'da, Hamas'ın Suriye bürosu yetkililerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından kutlama gecesi düzenlenerek karşılanan konvoy, Mısır'a doğru yola çıkmıştı. Ürdün'ün Akabe Limanı'na ulaşan konvoy, Mısır'ın Nueybe limanının kullanılmasına izin vermemesi üzerine Suriye'nin Lazkiye limanı üzerinden Mısır'ın El Ariş limanına ulaşmak üzere Şam'a geri d öndü. İki gece Şam'da kalan konvoy, gemi şirketlerinin İsrail saldırısından çekinmeleri nedeniyle 2 gün de Lazkiye kaldı.

Suriye ve Türkiye ulaştırma bakanlıklarının devreye girmesiyle Ulusoy 6 gemisinin konvoyu taşıyabileceğini bildirmesi üzerine gemi krizi sona erdi. Konvoyda bulunan araçlar gemiyle El Ariş limanına ulaştırılırken, yarından itibaren konvoyda yer alan yaklaşık 400 kişinin de El Ariş limanına taşınmasıyla günlerdir gündemde olan "Filistin'e Yol Açık" konvoyunun Gazze yolculuğu tamamlanmış olacak.