FESTİVALDE STAJ İMKÂNI SAĞLANACAK

II. Uluslararası Turizm ve Gençlik Festivali” kapsamında bir istihdam fuarı yapılması planlanıyor

TURİZMİN SESİ


Antalya Turizm Akademisi Derneği'nin organizesi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve derneğin kurumsal üyeleri Antalya Rus Okulu ve Antalya International College Of Tourism tarafından Mart ayının son haftasında gerçekleştirilecek “II. Uluslararası Turizm ve Gençlik Festivali” kapsamında bir istihdam fuarı yapılması planlanıyor.

“Uluslar arası Turizm ve Gençlik Festivali” kapsamında birçok yabancı öğrencinin Mart ayının son haftasında Antalya'da ağırlanacağı organizasyonda, turizm sektöründe faaliyet gösteren işveren ve turizm çalışanlarının buluşturulması hedefleniyor. Turizmle iştigal etmek isteyen, bu konuyla ilgili olan ve başarılı olmak isteyen gençleri, Türk turizmini örnek almalarını sağlamak, motive ve teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan festivalde, katılımcı öğrencilere değişik ülkelerin kültür ve turizmlerini öğreterek, turizme olan bakış açılarını genişletme fırsatı yaratılırken bir diğer yandan da öğrencilere Türkiye'nin en seçkin turizm firmalarında staj yapma olanağı sağlanması hedeflenmektedir.

Bu amaçla festival kapsamında yurt dışından gelecek öğrencilere ve Antalya International College Of Tourism öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan “Turizm İstihdam Fuarı” ile Türk turizmine katkıda bulunabilecek öğrencilerin turizm sektörüne kazandırılması istenmektedir. Konu hakkında bilgi veren okul müdürü Victor Bikkenev turizm sektöründe yaşanan kalifiye eleman sorununa dikkat çekerken “Festival kapsamında, katılacak öğrencilere Türk turizm ve otelciliğinin gelişmişlik düzeyi, Türk- Rus ve Avrupa ülkelerinin kültürel zenginlikleri tanıtılırken, diğer bir yandan da Türkiye'de turizm ve otelcilik eğitimi almaları için yönlendirmeler yapılacaktır” dedi.

STAJ İMKÂNI SAĞLANACAK
Ayrıca festival kapsamında gerçekleşecek olan “İstihdam Fuarı” hakkında bilgi veren okul müdürü, öğrencilere yaratılacak staj imkânlarının önemini belirtirken “Şöyle anlatmak isterim ki; yurt dışından gelen turizm öğrencilerine ve kendi öğrencilerimize yönelik Antalya'da uygulamalı staj programı çalışmamız olacak. Sizinde bildiğiniz gibi turizm sektörü kalifiye eleman sıkıntısı yaşamaktadır. Bizim öğrencilerimiz turizm sektörü için çok büyük bir fırsattır. Çünkü öğrencilerimiz turizm eğitiminin yanı sıra ileri seviyede Rusça-İngilizce ve Türkçe eğitimi alıyorlar. Kalifiye öğrencilerimize kaliteli otellerde staj yapma fırsatı tanıyacağız. Yani diğer bir anlatımla arz ile talebi buluşturacağız. Hem öğrencinin hem de işletmenin tatmin olacağı olanakların yaratılması için aracı ve denetleyici olacağız” dedi