FATİH’TE YAZLIK SİNEMA KEYFİ

Fatih Belediyesi, ilçenin meydanlarında düzenlediği film gösterimleriyle Fatihlilere yazlık sinema keyfi yaşatıyor

TURİZMİN SESİ


Fatih Belediyesi, İstanbul'un geçmişte en fazla yazlık sinemaya sahip ilçesi olan Fatih'te meydanlarda, mahalle aralarında ve okul bahçelerinde film gösterimi gerçekleştirerek Fatihlilere yazlık sinema keyfi yaşatıyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yazlık Sinema Günleri” adıyla başlatılan film gösterimleriyle ilgili olarak Fatih'in kültürlere başkentlik yaptığını ve geçmiş yıllarda İstanbul'un en çok yazlık sineması olan ilçesi olduğunu hatırlattı. Belediyecilik anlayışlarının insanların sosyal açıdan gelişmelerini sağlamak olduğuna değinen Demir, Yazlık Sinema Günleri'nin sosyal belediyeciliğin bir uygulaması olduğunu ve insanların kültürel gelişimine de katkıda bulunduğunu dile getirdi. Demir, film gösterimlerinin toplam 40 kez gerçekleştirileceğini belirterek böylelikle ilçede vatandaşların yaz akşamlarını iyi değerlendirmelerini sağladıklarını vurguladı.

Fatihli yaşlılar için güzel bir nostalji, gençler için de yeni bir hatıra olacak olan Yazlık Sinema Günleri'nin ilk 20 gösterimi “Beyaz Melek” filmiyle gerçekleştiriliyor. Yazlık Sinema Günleri'nin ikinci gösterimi ise “120” filmiyle yapılacak. Önceden belirlenen meydan, okul bahçesi gibi mahallelilerin kalabalık olarak toplanabilecekleri mekânlarda yapılan film gösterimleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Orijinal 35 mm film makineleri, 6x5 metre ebadında beyaz perde ve ses sistemiyle yapılan gösterimlere katılım giderek artıyor.

Film gösterimi öncesinde duyurular eskiden olduğu gibi afiş ve gezici anons ekibiyle film saati ve gösterim yeri hakkında bilgilerin verilmesiyle yapılıyor. Film gösterilen meydanlarda Fatihliler, erken saatlerde gelip yerlerini alıyor. Belediyenin sağladığı sandalyelerden izlenen filmler, meydanı çevreleyen evlerin balkonlarını da dolduruyor. Gösterimler aynı zamanda İngilizce altyazılı ve Double Digital ses sistemiyle gerçekleştiriliyor.

Yazlık Sinema Alanları
Karagümrük Meydanı, Eski Belediye (Hava Şehitleri Parkı) Önü, Yavuz Selim İ.Ö.O Bahçesi, Gençağa Caddesi, Ramazan Efendi Yanı (Yahya Kemal Parkı), Samatya Otoparkı, Kaleiçi Otoparkı, Kadınlar Pazarı, Saray Meydanı, 29 Mayıs İ.Ö.O Bahçesi, Yedikule İ.Ö.O Bahçesi, Atpazarı, Ali Kuşçu İ.Ö.O, Çarşamba Çukurbostan Tesisleri, Balat Sağlık Ocağı Önü, Edirnekapı Mihrimah Cami Önü, Mehmet Akif Ersoy Parkı, Sultanahmet, Marmara Sahili Mermer Kule, Eminönü Kadırga Kültür Merkezi Önü,
Eski Galata Köprüsü üzeri.