FARKLI TURİZM ÜRÜNLERİNE SAHİBİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Emittin 15. Yılında Yemenin Konuk Ülke Olmasından Büyük Onur ve Şeref Duyuyorum dedi

TURİZMİN SESİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, EMITT 2011'in konuk ülkesi Yemen'in Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith ile Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Yemen'in 15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) konuk ülke oluşundan büyük onur ve şeref duyduğunu belirten Günay, ''Biz bilgi, birikim ve deneyimlerimizi Yemenli kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ülkemizin coğrafi çeşitlilikleri barındıran, güzel ve ilginç bir ülke olan Yemen ile tarihten gelen çok yakın bağları olduğunu, ayrıca Yemen'in önemli doğal kaynakları bulunduğunu dile getirerek ve bu kaynakların en kısa zamanda Yemen'in gelişmesine katkı sağlamasını dilediğini belirtti.

Yemen'in turizm alanında henüz yeni ama potansiyel sahibi bir ülke olduğunu vurgulayan Günay; Yemen'in EMITT'in 15. yılında konuk ülke olarak yer almasından dolayı büyük onur ve şeref duyduğunu söyledi. ''Biz bilgi, birikim ve deneyimlerimizi Yemenli kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız'' diyen Bakan Günay, Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith'den ülkesinin turizm olanakları ve yatırım potansiyeli hakkında bilgi aldı.

EMITT'in konuk ülkesi olan Yemen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith ve YTPB Başkan Yardımcısı Alwan Alshaibani konuşmacı olarak katıldı.

Yemen ile kardeş ülkeyiz
Toplantının ilk konuşmasını yapan kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, Yemen ile Türkiye'nin arasında siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler olan kardeş bir ülke olduğunu belirterek, uzun kıyılara sahip Yemen'in çok ilginç ve güzel bir coğrafyası olduğunu kaydetti. 20 milyon nüfuzu ve önemli doğal kaynaklara sahip Yemen'in turizm açısından başlangıç noktasında olduğunu ve Türkiye'nin 25 yıl önceki haline benzediğini söyledi.

Yılda 1 milyon turist alan Yemen için, “Seksenlerde biz de bir milyon turist hedefine sahiptik, şimdi 30 milyon hedef. Eğer kaynaklarınız var ise, coğrafyanız güzel ise zaman içinde gelişebilirsiniz. EMITT'in 15. yılında Yemen'in konuk ülke olmasından büyük memnuniyet ve şeref duyuyoruz. Ülkemize hoş geldiniz” dedi.

Farklı turizm ürünlerine sahibiz
Yemen'in eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith, bulunduğu coğrafya nedeniyle farklı turizm ürünlerine sahip olduğunu söyledi. Çölde maceradan, su, dalış ve tırmanış sporlarına kadar çeşitli ürünlere sahip olan Yemen'in eko turizm açısından da cazip olduğunu belirten Babelgeith, “2009'da Yemen'e 1.1 milyon turistin geldi. Gelenlerin yüzde 70'inin Arap yarımadasından geldi. 11 milyon geceleme ve 903 milyon dolar gelir elde ettik. 2010 rakamlarında olumlu sonuç bekliyoruz” diye konuştu.

Yedi proje için türk yatırımcıları bekliyoruz
Yemen'in ziyaret edilmeye değer bir ülke olduğunu dile getiren Babelgeith, Türkleri tatil için Yemen'e davet etti. Aynı zamanda Türk yatırımcıları yatırım yapmak üzere Yemen'e davet eden Babelgeith, Yemen'de 6 pilot konaklama tesisi projesinin olduğunu ve bu yatırımların toplam maliyetinin 150-200 milyon doları bulacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Yedinci projenin ise Yemen'in 44 bölgesine yayılan büyük bir proje olduğunun altını çizen Babelgeith, şöyle devam etti:
“Bu projede 5 adet 5 yıldızlı otel, 11 restoran, taş evlerden oluşan tatil köyledi, kerpiçten oluşan tatil köyleri, doğal köylerden oluşan tatil köyleri yer alacak. Bu projenin maliyeti 78 milyon dolar. Bu nedenle Türkiye'deki yatırımcıları Yemen'e davet ediyoruz. Her türlü imkan ve teşvikten yararlanacaksınız. Vergi muhafiyeti olacak. Sizin desteğinizle Yemen'le ortak adımlar atabiliriz.”