FAMAOUS CUP BODRUM’U CANLANDIRDI

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından, Maserati Marina Yacht Club ana sporluğunda düzenlenen Maserati Famus Cup yarışları Bodrum'a heyecan getirdi.

TURİZMİN SESİ-ATİLLA GÜVENÇ


Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, Maserati Marina Yacht Club ana sporluğunda düzenlenen ve Türkiye'nin ünlü yüzlerini bir araya getiren “Famous Cup” yelken yarışlarına katılan 23 tekne'nin mücadelesi heyecanlı geçerken bildik bütün ünlüler Bodrum'a ayak basarak turizm sezonunu açtılar. Bodrum da hafta sonunu canlandıran ve cansız başlayan turizme moral veren Maserati Famus Cup yarışları katılımcıları ile Bodrum adını bir kez daha gündeme taşıdılar.

Önceki yıllarda yelken dünyasına pek çok amatör sporcu kazandıran ve 4 yıldan beri yapılan “Famous Cup”, Türkiye'de yelken sporunu daha geniş kitlelerle buluşturmak , bu sporu daha ulaşılabilir kılmak ve dünyanın en güzel deniz ve rüzgarına sahip Bodrum'da yelken turizmini geliştirmek için ülkemizin ünlülerini bir araya getirdi.

Kupaya katılan teknelerin güvertelerinde yelkencilerle birlikte tramola atan ünlülerden Zeynep Beşerler, Gani Müjde, Ezra Çetin,Tuba Çetin, Oktay Kaynarca,Dilruba Sarıyer, Yonca Evcimik, Nejat İşler, Nejat Avcı, Gökçe Yanardağ, Demir Demirkan, Berke Üzerek,Özgür Çevik,Emrah Elçiboğa, Yeşim Ceren Bozoğlu,Lara Sürol,Kerem Cem, Zeynep Eylem Şenkal, Ahmet Saracoğlu, Arzu Yanardağ, Mehmet Yaşar Çepiç ,Didem Erol, Zeynep Casalini, Fatih Erkoç, Güven Kıraç, Zeynep Karacan, Kazım Yavuz Öztop, Şaham Gökbakar, Nurgul Yeşilçay gibi sanat,basın, ve spor camiasının tanınan isimleri hem yarış heyecanı yaşadılar hem de yelkenin daha fazla ilgi görmesine yardımcı oldular.

Famous Cup'ın ilk gününde tüm tekneler, kuzey-kuzey batıdan esen 18-20 Knot rüzgarda, 20 millik Bodrum – Kıstak Adası – Bodrum offshore rotasını tamamlarken yelkenciler ve ünlüler sadece yarışmakla kalmayıp Bodrum Marina Yacht Club'te Zeynep Casalini'yi dinleyerek ve daha sonra Marina Yacht Club işletme sahibi Şenkar Öztüzü'nün Bodrum merkezdeki han içindeki NEWOLD CLUB'da eğlenmeye devam ettiler.

Famous Cup'ın ikinci gününde tüm tekneler,batıdan esen 14-15 knot rüzgarda, 20 millik Bodrum-Çelebi Adası şamandırası-Kargı adası-Bodrum Offshore rotasını yarış ekiplerine katılan ünlüler ile yarış heyecanını paylaşarak tamamladılar.

Marina Yacht Club'te düzenlenen ödül töreninde birincilik kupasına Ameer teknesi ile Emir İçgören ve ekibi ulaşırken, ikincilik Meltem teknesi ile Timoçin Önür ve ekibine, üçüncülük Heaven teknesi ile Can Waat-Sergey Lebedev ve ekibine nasip oldu.

Ödül Töreni'nde sonra sahne alan Fatih Erkoç, yarışa katılan ünlülerden Kerem Cem, Zeynep Beşerler, Cem Özer, Şahan Gökbakar, Yonca Evcimik, Emrah Elçiboğa, Yasemin Ceren Bozoğlu'yla birlikte şarkılar söyleyip yarışın yorgunluğunu attılar.Maserati Marina Yacht Club Famous Cup; Doria Otel ,Milta Bodrum Marina,Bodrum Belediyesi,Efes Pilsen,Kayra Şarapları,Ekici Peynirleri,Bodrum Deniz Kurtarma,Sonim,Mecks desteğiyle gerçekleştirildi.

Uyarı!
Bu sitede yer alan tüm içerik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp, kullanılamaz.Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir.

https://www.turizminsesi.com/haber/masarati-famaous-cup-bodrumu-canlandirdi-7503.htm