FALEZ OTEL %83 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Ömer Özkul Falez Oteli tercih eden misafir sayısının artışına dikkat çekerek, Mayıs ayı itibariyle % 83 'lük bir doluluk oranına ulaştık dedi

TURİZMİN SESİ-Halil ÖNCÜ – ANTALYA


Yaklaşık 2 ay önce Özkaymak Falez Otel Genel Müdürü olarak görevine başlayan Ömer Özkul yaptığı açıklamasında, son dönem Falez Oteli tercih eden misafir sayısının artışına dikkat çekerek, Mayıs ayı itibariyle % 83 'lük bir doluluk oranına ulaştıklarını söyledi. Özkul, hizmet kalitesinin en yükseğe çıkması için Otelde bir takım değişimler de gerçekleştirdiklerini belirtti. Genel Müdür Ömer Özkul, uzun süredir kapalı olan Falez Otelin en gözde mekanları başında yer alan ve Antalya'nın manzarasının çok iyi bir şekilde izlendiği Mehtap Bar 'ın da yakında faaliyete geçeceğini söyledi.

“Hizmet kalitesini daha yukarılara taşımak adına elimizden geleni yaptık”
Antalya'nın en eski otellerinden birisi olan Falez Otel'in konum itibarıyla Antalya'nın en özel bölgelerinden birisinde yer aldığına dikkat çeken Özkul, “ Özkaymak Falez Otel Antalya'nın en eski otellerinden bir tanesi. Konum gereği de Antalya'nın en güzel noktalarında birisisinde yer alıyor. Hizmet kalitesini daha yukarılara taşımak adına elimizden geleni yaptık. Otelde eski değişmesi gereken şeyleri değiştirdik. Örneğin, donanım, mefruşat, armatürler, mini barlar değişti. Televizyonları LCD ekran olarak değiştirdik. Hizmet kalitemizi de yükselterek Özkaymak Falez oteli olması gereken yerlere çıkarmaya çabalıyoruz” dedi.

Orta doğu pazarı oldukça hareketli
Bu yıl iyi bir sezon içinde olduklarını belirten Özkul, mayıs ayı itibarıyla % 83'lük bir doluluk oranına ulaştıklarını söyledi. Özkul, “ Bu sezon oldukça iyi bir sezon içindeyiz. Bu yıl hedefler çok yüksek. Burada göreve başlayalı yaklaşık 2 ay gibi bir süre oldu. Şu anda % 83 oranında doluluk oranlarını yakalamış durumdayız. Hedeflerimizi koyduk ve doluluk oranlarının böyle gitmesini bekliyoruz. Orta doğu pazarı oldukça hareketli. Genelde garantili girmeye çalışıyorlar. Bunun yanında Rus ve Kazakistan pazarı da oldukça iyi. Ayrıca Avrupa pazarında da oldukça iyi rakamlar var. Artan orta doğu pazarından Suriye pazarından gelen konuklarımızın yoğunluğu gözlemleniyor. Bunun yanında Katar'dan da oldukça yoğun bir misafir girişimiz oluyor”

“Şehir otelciliğinde, çok yoğun bir tempo var”
Uzun yıllar sahil bandında yer alan otellerde çalışan Ömer Özkul, şehir otelinde çalışmanın da artılarını ve eksilerini şöyle değerlendirdi, “ Özünde aslında aynı. Şehir otelcilik ya da Resort otelcilik diye baktığımızda, özü anlamında herhangi bir sıkıntımız yok. Ancak şehir otelciliğinin daha yoğun olduğunu söyleyebilirim. Günlük yaşamın 24 saatini çok daha yoğun yaşandığı için, yoğun bir işleyiş içindeyiz”