EYLÜL’DE PASAPORTSUZ GİRİŞ

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur ve Isparta Yatırım Destek Ofisleri (YDO) koordinatörleri, Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nden Yatırım Ajansı'nın yetkilileri ile Burdur ve Isparta'da biraraya geldi

TURİZMİN SESİ


Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BUTSO), Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili de Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ITSO) odaların meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Acara Yatırım Ajansı yetkililerine Batı Akdeniz Bölgesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze başkanlığındaki uzmanlardan oluşan heyet, birer gün arayla Burdur TSO ve Isparta TSO'yu ziyaret etti. Konuk heyetin ilk durağı Burdur TSO oldu. Burdur TSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay ile yönetim kurulu üyelerinin evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya, BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan ile uzman Tarık Börekçi de katıldı.

Günboyu süren görüşmelerin ardından Gürcü Heyet, bir gün sonra da Isparta'ya geçerek ITSO'yu ziyaret etti. ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tahir Bakal, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile ITSO Genel Sekreteri Adem Korkmaz ve BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, konuk heyetle toplantı gerçekleştirdi.

EYLÜL'DE PASAPORTSUZ GİRİŞ
Türkiye'nin garantörlüğünde olan Batum'un1921 Kars Antlaşması'ndan beri hiçbir güvenlik sorunu yaşamadığını belirten Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze, Burdurlu ve Ispartalı işadamlarını Eylül 2011'den itibaren sadece nüfus cüzdanı ile gidilebilecek olan Acara Özerk Cumhuriyeti'ne davet etti. Son 10 yıldaki gelişmeleri, yabancı yatırımcı çekilmesindeki başarıları, yatırım imkanları, özellikle turizm ve inşaat alanındaki gelişmeler konusunda bilgi veren Gumberidze, iş gücü ve enerji olmak üzere üretim maliyetleri noktasında da yatırımcılara önemli avantajlar sunduklarını açıkladı.

BAKA'nın hazırladığı Batı Akdeniz'i tanıtan katalogları beğendiklerini, tekrar geleceklerini belirten Gumberidze, Acara'da özellikle tarımsal üretim, tarıma dayalı sanayi, gıda toptancılığı ve et kombinası konularında büyük yatırım açığı olduğunu, bu konularda işadamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. BAKA'nın Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan ve uzman Tarık Börekçi ile Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, kalkınma ajansının görevleri, yetkileri ve etkinliği, Batı Akdeniz'in tanıtımını yaparak yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgi verdi. BAKA uzmanları, Acara'daki inşaat sektörü için mermer, tarım sektörü için her türlü tarımsal üretim, bilgi ve tarıma dayalı sanayi konularında geniş üretim yelpazesi ile bu konularda uzmanlaşmış firmaların Batı Akdeniz'de bulunduğunu, işbirliği konusunda adımlar atılabileceğini vurguladı.