ETİK, EXPO 2020 KURULU’NDA

Turizm sektörünün çatı örgütü Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu'nda yer aldı

TURİZMİN SESİ


ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Reel sektörü temsil eden ETİK'in kurulda yer almasıyla önemli bir eksiklik giderilmiş oldu” dedi. Bakanlar Kurulu'nun EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulunun ve Organlarının Teşkili ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında 2011/2342 sayılı kararı 26 Ekim 2011 tarihli ve 28096 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu, İzmir Valisi'nin başkanlığında toplam 27 kişiden oluşacak. Kurulda Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı da görev alacak.

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, turizm ve konaklama sektörün temsilcisi olarak EXPO 2020 sürecinde söz sahibi olmaları gerektiğini çeşitli vesilelerle dile getirdiklerini anlattı. Reel sektörün temsilcisi ETİK'e EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu'nda yer verilmesinin sevindirici olduğunu söyleyen İşler, EXPO 2020 için turizm sektörü olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti. ETİK'in kurulda yer almasıyla önemli bir eksikliğin giderildiğini söyleyen ETİKYönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, İzmir'ın dünyanın sayılı turizm başkentleri arasında yerini alacağına inandıklarını yineledi.

İşler, EXPO 2020'nin yapılması düşünülen İnciraltı'nın en kısa zamanda planlanması, bölgede turizm yatırımlarının önünün açılması gerektiğini sözlerine ekledi. EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu kimlerden oluşuyor? İzmir Valisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İhracatçılar Birliği ve İzmir Kalkınma Ajansı'ndan birer temsilci ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkanı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı, İzmir Ticaret Borsası Başkanı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Ege Genç İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.