ESKİŞEHİR’DE ÖĞRENCİLERE KÜLTÜR TURU

“İlkokul Öğrencileri 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentini Geziyor” etkinliği 8 Mayıs 2013 tarihinde Alpu ilçesinden 86 öğrencinin katılımıyla başladı

TURİZMİN SESİ


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve  Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi, Eskişehir’in ilçelerdeki ilkokul öğrencilerine 2013 Türk DünyaKültür Başkenti olan Eskişehir'i tanıtmak üzere kültür turları düzenliyor. İlkokul Öğrencileri 2013 Türk DünyaKültür Başkentini Geziyor” etkinliği kapsamında Eskişehir’in 10 ilçesinin her birinden 86 öğrenci Eskişehir kent merkezindeki müze ve parklar rehberler eşliğinde gezdiriliyor. 

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen “İlkokul Öğrencileri 2013 Türk DünyaKültür Başkentini Geziyor” etkinliği 8 Mayıs 2013 tarihinde Alpu ilçesinden 86 öğrencinin katılımıyla başladı. Etkinlik, Alpu, Beylikova, Günyüzü, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerinden toplam 850 öğrencinin kültür turlarına katılımı ile 30 Mayıs 2013 tarihinde son bulacak.
Proje kapsamında Eskişehir’in 10 ilçesinin her birinden 86 ilkokul öğrencisi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir kent merkezine getirilerek, rehberler eşliğinde Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Kentpark, Cam Sanatları Müzesi ve Cumhuriyet Tarihi Müzesi gezdiriliyor.
 
Projenin koordinatörü Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi yöneticilerinden Yrd. Doç. Dr. H. Rafet YÜNCÜ, Eskişehir’in 10 ilçesinden öğretmenlerinin nezaretinde geziye katılan öğrencilerin Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nda Masal Şatosu’nu ve Korsan Gemisi’ni; Kent Parkı’nda ise plaj, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ile Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi’ni gezdiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Yüncü, geziye katılan öğrencilere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından çibörek ve içecek ikramının yapıldığını ve çeşitli rekreasyon etkinliklerinin düzenlendiğini de sözlerine ekledi.Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından geçtiğimiz yıl da, Eskişehir’in kent merkezine uzak mahallelerdeki ilkokullarda öğrenim gören 1300 öğrenciyi kapsayan bir etkinlik daha gerçekleştirilmişti. Bu gezi kapsamında öğrenciler Eskişehir’deki müzeleri rehberler eşliğinde gezmişlerdi.