ERZURUM KIŞ SPORLARININ MERKEZİ

Erzurum'da yerel yöneticilerin izlenimleri ve gelecekte Erzurum için yapılacaklarını anlattılar

TURİZMİN SESİ-HABER HANDE KURT-FOTOĞRAFLAR EGEM KURT


Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç : “ Erzurum, Ortadoğu'da merkez olmalı.” Turizminsesi Ekibi 'nden Hande Kurt ve Egem Kurt , Universiade Erzurum 2011 için gittikleri Erzurum'da yerel yöneticilerle görüşmelere katıldı . İzlenimleri hakkında haberlere devam ediyoruz .

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçan'ın Beyoğlu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın Turizminsesi ekibini davetiyle gerçekleştirilen ziyarette , Başkan Murat Kılıç Erzurum hakkındaki gelişmeler konusunda bilgi verdi . Başkan Murat Kılıç, Erzurum'un bir “sağlık adası” olacağını ilçelerde çok güzel hastanelerin açıldığını ve eğitimde en iyi sınıf ortalaması ile Erzurum'un dikkat çektiğini belirtti.

Ayrıca Erzurum'un duble yol bağlantıları ile boru hatlarıyla bir enerji merkezi olduğunu da ifade eden Başkan Murat Kılıç ,Universiade 2011 Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Erzurum'un sporcu yetiştiren bir merkez haline gelmeyi hedeflediğini zaten Erzurumlu gençlerde bu konuda doğal bir yeteneğin mevcut olduğunu belirtti. Sürekli olarak organizasyonlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve Erzurum'un dünya çapında bir marka şehir ,bir kayak merkezi olması konusunda çalıştıklarını ifade etti. Erzurum'un turizm potansiyelinin geliştirilmesindeki diğer çalışmalar arasında termal su proje çalışmalarının olduğu ,geriatri merkezlerinin kurulması ile Erzurum'un turizmin önemli bir dalına geriatri turizmine hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, ayrıca büyükelçiler toplantısından sonra da siyasi ve ekonomik zirve toplantılarının gerçekleşmesi ile Erzurum'un Ortadoğu'da bir merkez olacağını da ifade etti.

Erzurum konusunda bir başka çalışma ise Erzurum hemşeri derneklerinin bir çatı altında toplanması ve konfederasyon çalışmaları ve bir lobi gücü oluşturulması. Medya konusunda ise Doğu Türk adı verilen bir kanal ile sadece Erzurum değil ülke çapında haber ağırlıklı bir kanal olarak yayın yapılması da var. Turizminsesi Ekibi olarak Erzurum hakkındaki bu güzel projeler hakkında bize bilgi aktardığı için başta Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçan'a gösterdikleri ev sahipliği ve misafirperverlik için teşekkür ediyoruz ve saygılarımızı sunuyoruz.