ERTUĞRUL GÜNAY ”BASKI DOSTU” OLDU

Akademisyen ve sanatçı Hüsamettin Koçan’ın Bayburt'un Bayraktar Köyü’nde kurduğu Baksı Müzesi’nin destekçileri hızla artıyor

TURİZMİN SESİ


Baksı Müzesi’nin 2010 yılında yapılanan açılış törenine, ardında da 2012 yılının Haziran ayında düzenlenen “Mesafe ve Temas” sergisinin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da “Baksı Dostları” arasına katıldı.Hüsamettin Koçan, “Sayın Bakanımızın Baksı’ya manevi katkıları pahayla biçilmez, kendileri bizim, Baksılıların gönülden dostluğunu çoktan kazanmıştı, bu anlamlı jestinden onur duyduk” dedi.


Ertuğrul Günay’ın “Bir Kültür Kalesi” olarak tanımladığı Baksı Müzesi, Türkiye'nin en yoğun göç veren bölgelerinden biri olan Bayburt'a yaşam soluğunu sanatla yeniden kazandırmak ve bölgenin ekonomik yaşamını canlandırmak misyonu ile sanat dünyasına kapılarını açtı. Müze, sergi salonları, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konuk evleri ile 30 dönümlük bir araziye yayılıyor. Müzede güncel sergilerin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının eserlerinden oluşan nitelikli bir çağdaş sanat koleksiyonu ile halk resimleri ve yerel el sanatları örneklerinin yer aldığı geniş bir koleksiyon sanatseverlerle buluşuyor.
 

Baksı Müzesi’nde sergiler, özellikle Bayburtlu kadınların istihdamına yönelik düzenlenen atölye çalışmaları ve diğer etkinlikler, “Baksı Dostu” olan özel kişi ve kuruluşların, kamu ve yerel yönetimlerin destekleri ile hayat buluyor. Bugüne kadar sayısı 100’ü aşan “Baksı Dostları” arasında her kesimden ve her yaştan sanatsever yer alıyor.
“Baksı Dostlarının” sayısı yükseldikçe müzenin sanata ve yöre insanına katkısı da artacak. Bu nedenle Baksı Müzesi herkesi “Baksı Dostu” olmaya davet ediyor. Baksı Müzesi’ni destekleyerek Türkiye'de sanatın ve kültürün gelişmesine, yaygınlaşmasına katkı sağlamak istiyorsanız, www.baksi.org adresinden “Baksı Dostu” olabilirsiniz.