ERSİZLERDERE EKO TURİZMİN YENİ CENNETİ

İsviçre denildiğinde ilk akla gelen yer Alpler değil mi neden Kastamonu içinde ilk akla gelen yer ERSİZLERDERE olmasın. Neden Kastamonu'nun logosu Ersizlerdere olmasın

TURİZMİN SESİ


Ersizlerdere Kalkınma Eko turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çağır Türkiye'nin ünlü turizm internet siteleri olan Turizm Dosyası.Com, Turizm Dünyası , Maxi Turizm , Turizmin Sesi.Com, Güncel Turizm gibi turizm haber sitelerinde Ersizlerdere ile ilgili haberler yayınlandığını ve internet sitelerinde ve basında tanıtımının yapıldığını söyledi. 2010 yılında Ersizlerdere ile ilgili haberlerin 1.707.832 kişi tarafından okuduğunu ve 2000 adet tanıtım broşürünün Türkiye'nin bir çok yerinde dağıtımının yapıldığını ve dünyanın birçok ülkesine ulaştığını belirtti. Kastamonu'ya gezi düzenleyen tur firmalarının Ersizlerdere Kanyonunu da gezilecek yerler arasında gösterdiğini söyledi.

 

Ersizlerdere eko turizmin yeni cenneti olarak kabul görmüştür dedi.Yapılan tanıtım çalışmalarının sonuçları umut vericidir . Yapılan tanıtım sayesinde gelen yerli ve yabancı turistlerin her geçen gün sayısı artmaktadır. Gelen turlarda bunun somut bir göstergesidir. Bu tanıtım çalışmaları yakın zamanda yatırıma dönüşecek bölge büyük bir fırsat yakalayacağıını söyledi.

Kastamonu Turizm Danışma Bürosunada Ersizlerderenin tanıtımı için afişler yaptırıp teslim ettik artık danışma bürosundan da tanıtım yapılmaktadır. Küre Kilim Festivalindede tanıtım stantları açacağız. Başkan Mustafa ÇAĞIR Valiliğimizin ve Küre Kaymakamlığımızın internet sitelerinde de doğal güzelliklerimizin Ersizlerdere'nin kanyonumuzun tanıtımının yapılmasını istiyoruz dedi.

Yapılan tanıtım sayesinde Ersizlerdere'yi eko turizm yönünden Kastamonu'nun kalbi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu sayede Küre'nin bütün köylerinde üretilecek hediyelik eşya, el sanatları doğal organik ürünlerin Ersizlerdere'de satışına imkân sunacak bir sistem kurmayı düşünüyoruz. Amaçlarının Ersizlerdere'yi Kürenin turizme açılan kapısı olması için çalıştıklarını ve bölgede üretilen ürünlerin satışına imkan sunulduğu pazar haline getirmektir. Kürede genel bir kalkınmayı sağlayacak şartları oluşturmak için çalışıyoruz. Yapılan tanıtımı bölge halkı için fırsata dönüştürmeyi mevcut nüfusun korunması göçün önlenmesi ve köylerde yaşayan insanımızın gelir seviyesinin yükselmesi yen iş olanaklarını oluşturabilmek için çaba göstermekteyiz.