ERKEN REZERVASYONA TALEP %50 ARTTI

Ocak ve şubat aylarında erken rezervasyona talep yüzde 50 arttı

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Tatilsepeti.com, aralık ayında başlayan erken rezervasyon dönemine ilişkin veriler yayınladı. Erken rezervasyon döneminde geçtiğimiz seneye göre en yüksek artış ocak ve şubat aylarında yaşanırken, en çok ilgi gören tatil yöresi ise Antalya oldu. Tatilsepeti.com, bu yıl ilk defa aralık ayında başlayan erken rezervasyona gösterilen ilgiyi sayısal verilerle açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, erken rezervasyona gösterilen talebin ocak ve şubat aylarında hareketlenmeye başladığını belirterek, bu aylarda geçtiğimiz seneye oranla yüzde 50'lik bir artış görüldüğünü kaydetti.

Tek tek bakıldığında ocakta yüzde 40'lık, şubatta ise yüzde 54'lük bir artış yaşadıklarını ifade eden Karayal, bu rakamlar göz önüne alındığında insanların artık erken rezervasyon konusunda bilinçlendiğini ve tatil tercihlerini bu yönde yoğunlaştırdığını, buna bağlı olarak şubat ayının başarılı geçtiğini vurguladı. Güneş yüzünü göstermeye başladıkça Ege Bölgesi'ndeki tatil beldeleri için rezervasyon yaptırılmaya başlandığını söyleyen Kaan Karayal, geçtiğimiz sene olduğu gibi talebin yine Antalya'da yoğunlaştığını hatırlattı. 2011 erken rezervasyon döneminde Antalya yüzde 55'lik taleple karşılaştı. Karayal, “erken rezervasyon tarihi öne alınmasına rağmen talep beklediğimizden yüksek oldu. Bu da insanların erken rezervasyona alıştığını gösteriyor. Bu yıl tüm rezervasyonların yüzde 55'inin erken rezervasyon olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Erken rezervasyon sigortasına yüzde 85'lik ilgi
Erken rezervasyon yaptıranların yüzde 85'lik kesimi ise Tatilsepeti.com'un erken rezervasyon sigortasından faydalanmayı seçti. İptallerin genellikle rezervasyonun ilk veya son haftası gerçekleştiğine dikkat çeken Kaan Karayal, geçtiğimiz sene bu rakamın yüzde 10 olduğunu da sözlerine ekledi.
Tatilsepeti.com'un erken rezervasyon sigortası, otele giriş süresine 72 saat kalana kadar mazeretsiz olarak rezervasyonu iptal etme ve ödenmiş olan ücreti geri alma imkanı sunuyor.