ERİKLİ'YE GÜNDE 60 BİN KONUK

Trakya'da, Ege Denizi'ne açılan Saros Körfezi'nde, otel ve pansiyonların tamamen dolu olması turizmcilerin yüzünü güldürdü

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Saros Körfezi'nin tertemiz kumsallarla kaplı bir kıyı şeridi olması nedeniyle tatilcilerin yaz döneminde uğrak yeri oluyor.Erikli Saros sahilinin en büyük yerleşim yerlerinden ve bir sahil kasabası.

Saros Erikli'de konaklamak için birbirinden farklı otellerler bulunmaktadır. Erikli'de konaklamak isteyenler kumsalın üzerine kurulu otellerde doyasıya tatil yapabilir.

HERKES İÇİN ERİKLİ
Ancak otel değil biz pansiyonda çoluk çocuk kalacağız diyorsanız oda mümkün her keseye uygun pansiyonlar da bulunuyor. Kamçılık yapmayı sevenler için çadır kurmak içinde doğa harikası Erikli'yi görmelisiniz.

Sahil yerleşiminin hemen arkasında yer alan oldukça büyük tuz gölü bir çok kuş için barınma mekânı bulunuyor. Erikli sahiline ulaşım için bulunan 2 yol olmasına rağmen çoğunlukla Mecidiye yolu kullanılıyor.

Saros körfezinin su altı akıntılarının fazla olması, herhangi bir büyük yerleşimin ve sanayileşmenin olmaması nedeni ile Ege denizinde yer alan en temiz bölgelerden birisi…

Erikli,Bora Kozanoğlu ve Çağla Kubat gibi ünlü windsurfçülerin tercihi oldu

ERİKLİ'YE HAYRAN KALIYORLAR
Erikli Hotel sahibi Enver Yüksekdağ, Saroz Körfezi dünya üzerinde kendi kendini temizleyen üç körfezden biridir. Bu nedenle önceki yıllarda daha çok Trakya insanın bildiği ve tercih ettiği Saros Körfezi'ne artık, İstanbul başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından insanlar rağbet etmekte.

Özellikle Marmara Denizi'nin kirlenmesi sonucunda arayışa başlayanlar, Ege Denizi'nin en kuzeyinde yer alan bakir Saros Körfezi'nin kıyılarına hayran kalıyor. Oteller başta olmak üzere pansiyonlarda yer bulmak mümkün değil."

ERİKLİ'DE KONAKLAMA % 100 DOLU
Erikli'deki İşçimen Otelin Sahibi Mustafa İşçimen de Erikli'nin en kalabalık günlerini yaşadığını ifade etti. 3500 yataklık konaklama kapasitesi olan Erikli'de tüm otel ve ev pansiyonlarının dolu olduğunu söyleyen İşçimen, yaklaşık 4 bin nüfuslu Erikli'nin yaz aylarında haftaiçi nüfusunun 60 bini, haftasonu nüfusunun ise 100 bini bulduğunu belirtti.

GÜNÜBİRLİKÇİ TATİLÇİLER KİRLETİYOR
"Yaz sezonundaki bu kalabalık, bizim için para bırakan müşteri değil. Günübirlik gelip gidiyorlar. Bütün ihtiyaçlarını da yanlarında getiriyorlar. Bu kalabalık nedeniyle çevrede kirlilikler, alt yapıda problemleri oluşmaya başladı. Günü birlikçiler için halk plajları yapılabilir. Kuşadası'nda bir dönem ayak bastı parası alındı. Burada da bu uygulanabilir. Biz şu anda burada boğuluyoruz, nefes alamıyoruz. Devlet ve yerel yönetimler buna bir önlem almalı.

Saros tanıtımı için her türlü göreve hazır olduğunu, hayatının Saros Körfezi'nde geçtiğini, her şeyini buraya borçlu olduğunu söyleyen Mustafa İşçimen yaşanabilir bir Saros'u ve Erikli 'yi birlikte yaratmalıyız dedi.