ERİCSSON ACADEMY AÇILDI

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu, yaptığı açılış konuşmasında bir çağrı yaparak önemli bir konularını vurguladı

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
İSTANBUL- Ericsson Mühendislik tecrübesini ve bilgi birikimini müşteriler, işortakları ve üniversitelerle buluşturacağı Ericsson Academy'nin 4 Kasım 2011 resmi açılışına, , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, BTK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer katıldılar.

Bakan Binali Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre 135 yıllık deneyimi olan Türkiye'de ilk sabit telefon alt yapısını başlatan dolayısıyla Milli bir şirket ünvanı olan dünyanın lider telekom altyapı sağlayıcısı firmalarından olan Ericsson'ın bilimin bu ulvi eğitim hizmetinide takdirle değerlendirdi.


Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu, yaptığı açılış konuşmasında bir çağrı yaparak önemli bir konularını vurguladı. Arge hizmetlerinin getirdii ağır maliyet yükü ve katmadeğerli ürünlerin haksız rekabet karşısında kaldıklarından diğer firmalarında ARGE yatırım yapmalarını hem bilimsel hem eşit rekabet koşulu sağlaması açısından elzem oduğunun altını çizdi.

Özgür Tohumcu, Yakın coğrafyadan genç mühendislere eğitim vereceklerini, bilişimin bölgede sorumluluğunu taşıyan Türkiye için bölgesel projeleri olduğunu dile getirdi.

KKTC mühendis çağıramadıklarını ihmalini farkeden sözlerine karşı, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, “Biz Türkiye'yi hiçbir zaman kendimizden ayırmadığımız için bir bütün olarak arkadaşlarımız iştirak edeceklerdir.” Dedi.

Ayrıca Taçoy KKTC sadece eğitim, turizm haricinde bilim alt yapısınıda çok kuvvetlendiriyor. Çok hızlı gelişme gösterek niteliklsel işgcünün Akdeniz sınırlarına değil Dünya sınırları içinde olacağını söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer konuşmasında, bu eğitim faaliyetlerinin bölge ülkelerin ve bilişim sektörünün istihdamına katkı sağlayacağını vurguladı.

Ericsson Ortadoğu Bölgesi İnsan Kaynakları Başkanı Yeşim Aksu “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin global değişime öncülük ettiği günümüzde Ericsson Academy ile Türkiye pazarı için nitelikli telekom çalışanları yetiştirmenin ötesinde, diğer ülke ve bölgelerin eğitim ihtiyaçları, bilgi ve deneyim aktarımı konusunda destek sağlayan bir merkez konumuna geleceğine inancım tamdır“ dedi

Bakan Binali Yıldırım, Ericsson Academy'nin Ericsson için stratejik bir iş birimi olduğunu ve Bilişim alanında 100 yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyette bulunarak Ülkemizdeki sabit iletişim altyapısını ilk kuran firma olduğunu söyleyerek “Academy'de yetişecek gençler, bilişim alanında Türkiye'nin bilgi toplumu olarak gelişiminde öncüler arasında yerini alacaktır. Bu girişimlerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğine inanıyorum Aynı ekosistem içerisinde olan servis ve destek hizmetleri konusunun da sektördeki Ar-Ge çalışmaları gibi teşvik kapsamında değerlendirilebilecektir.” Dedi