ERDOĞAN’IN PORTRELERİ SATILDI

Ressam Zeynep Yazıcı'nın özel Recep Tayyip Erdoğan konulu yağlı boya resimleri Dedeman Ankara'da sergilendi.

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ- TUTAP)-Ressam Zeynep Yazıcı'nın hazırlamış olduğu ünlü sunucu Aynur Ayaz'ın sunumuyla Başbakan Portreleri Dedeman Ankara'da açık artırmla satışa sunuldu.

Ressam Zeynep Yazıcının hazırlamış olduğu Başbakan Portrelerinden elde edilen gelir TUTAP tarafından Türkiye tanıtımı için kullanılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın portrelerini yapan Yazıcı,Portre satışlarıyla TUTAP araclığı ile "Türkiye tanıtımına katkı sağlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 15 adet yağlıboya portresinden oluşan kolleksiyonu “Başbakan`ın her fotoğraf karesindeki ifadesini bıkmadan çizdim diyen yazıcı Başbakanımızın portresini Malatya'dan özel olarak gelen bir işadamı birbirinden güzel portrelerin içinden en büyüğünü alarak TUTAP'ın Türkiye tanıtımına katkıda bulundu.

İşadamları portreleri almak için arttırmayı sabırsızlıkla bekledi

Ankara sosyetesinin önde gelen isimleri Başbakan Erdoğan'ın Portrelerini gezdi ve çok beğendi

Siyaset dünyası  ve işadamları Ressam Zeynep Yazıcı'yı yalnız bırakmadı

Diğer illerimizden gelen alıcılar isimlerini açıklanmasını istemediler ama onlara da gelip bizlerle beraber olup Turizm Tanıtma Plartformuna destek oldukları için teşekkür ediyorum dedi.

Birbirinden değerli portreler alıcılarının aklını karıştırdı konu T.C Başbakanı R. Tayyip Erdoğan'ın portreleri olunca alıcılar tarafından bedeli düşünülmeden alındı

Ressam Zeynep Yazıcı hakkında
Ardahanlı bir annenin ve de Posoflu bir babanın kızıyım. 1977 yılında doğumumla birlikte başladım düşler kurmaya. O rengârenk ve siyah – beyaz detayların, masum heyecanların, ortak korkuların ve coşkuların, küçük mutlulukların heyecanla paylaşıldığı bir yaşam düşledim kendimce. İlkokul birinci sınıftayken defter kenarlarına yaptığım süslerle dikkatleri çekiyordum. Kendi sınıf arkadaşlarımın defterleri, sonra diğer sınıftaki arkadaşlarımın defterleri derken... Ders aralarında dışarı çıkıp bahçede ip atlamak yerine, ben sürekli desenler çiziyordum. Renkli çiçekler, sarmaşıklar, böcekler… Babamın mesleğinden dolayı Türkiye'nin birçok ilinde büyümüştüm, birden fazla kültürü farkında olmadan içselleştirmiştim. Resim yarışmalarında birçok ödül aldım ama neler yaptığımın çok da bilincinde olmadan yıllar geçti. Niğde Üniversitesi İnşaat bölümünü bitirdim.

Yaklaşık 4 ay kadar Kazakistan'da kaldım. Kazakistan Ulaştırma Bakanı Sayın Berik Kamaliyev'in ve özellikle Cumhurbaşkanları Sayın Nursultan Nazarbayev'in birçok portre çalışmasını yaptım. Şu anda Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) için özel bir sergi hazırladım ve Haziran ayı içerisinde Dedeman Ankara'da bir açık artırma organizasyonumuz olacak.

100 ünlü 100 resim sergisi projesinin ilk ünlü yüzümüz Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın portreleri. Diğer ünlülerimizi de siyaset ve iş insanları, sporcular, medya profesyonelleri, ses ve sinema sanatçıları olarak gruplara ayırdık. Toplamda, adından da anlaşıldığı üzere, 100 ünlü yağlı boya portresi çalışılacak. Ben Ressam Zeynep Yazıcı olarak sosyal sorumluluk projelerine tuvalimle, fırçamla ve renklerimle gücümün yettiği kadar destek vermeye çalışıyorum. Şu an için en büyük düşüm, 100 ünlü 100 resim sergisi projesini gerçekleştirmek.