ERDOĞAN’DAN ANNEYE SON VEDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze namazı kılındı

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğle namazını kıldıktan sonra cami avlusunda bulunan naaşın yanına geldi. Erdoğan alana geçişi sırasında yine vatandaşların taziyelerini kabul etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze töreni için Fatih Camii'nde geniş katılımlı cenaze töreni yapıldı.

Başbakan Erdoğan cenaze namazı sonrası annesinin cenazesini Cmhurbaşkanı Abdullah Gül ile omuzladı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesini devletin en üst kademelerinin omuzlarında taşındı. Tenzile Erdoğan'ın cenaze arabasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan refakat ederek Karaca ahmet mezarlığına doğru yola çıktı Erdoğan ailesinin ve protokol üyelerinin bulunduğu alanda Başbakan Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve kabine üyeleri yer alırken, kardeşi Mustafa Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan da ön saflarda yer alıyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan annesinin cenaze namazı sırasında gözyaşlarına boğuldu. Erdoğan cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in cemaatten helallik istediği sırada ağlayarak hakkını helal ettiğini söyledi.

Görmez cenaze namazı öncesi, cemaate, namazın nasıl kılınacağına ilişkin bilgi verdiği dini konuşmasını yaptı. Görmez "Erdoğan ailesinin kıymetli varlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin muhtereme anneleri merhume hacı Tenzile Erdoğan hanımefendinin ahiret yurduna hicret etmesi münasebetiyle bir aradayız. Cenası hak Tenzile annemize rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, menzinili mübarek etsin.

Çıkmış olduğu ahiret yolculuğunu hayırlara vesile eylesin" dedi. Cenaze namazının kılınmasının ardından okunan duada da Görmez "Tenzile anneye karşı üç vazifemiz var diyerek cenaze namazının kılınması, dua ve salavatların okunmasını ve hakların helal edilmesini istedi. Tenzile Erdoğan için cemaatten helallik istenildiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrası Erdoğan annesinin tabutunu omzuna alarak Fatih Camii avlusunun dışına taşıdı. Erdoğan annesini naaşı ile birlikte cenaze aracına binerek naaşın defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı.

SANAT VE SİYASET DÜNYASI BAŞBAKAN ERDOĞAN' YALNIZ BIRAKMADI

 Fatih Camii'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bosna Hersek Diyaneti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ceriç, eski Bakan Kürşad Tüzmen, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Köksal Toptan, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, kuvvet komutanları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu temsilen Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir süre önce vefat eden Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Japonya İslam Merkezi İmamı Nimetullah Halil İbrahim Yurt, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eski başbakan Tansu Çiller'in eşi işadamı Özer Uçuran Çiller, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iş dünyasından Adnan Polat, Cavit Çağlar, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Murat
Yalçıntaş, Zeynel Abidin Erdem, futbol dünyasından Rüştü Rençber, Rıdvan Dilmen, Musatafa Denizli, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, İbrahim Kutluay, sanat dünyasından Orhan Gencebay, Metin Şentürk, Ajda Pekkan, Mahsun Kırmızıgül de hazır bulundu.


KARACAAHMET MEZARLIĞI DEFİN İÇİN HAZIR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın defnedileceği Karaacahmet Mezarlığı'nda son hazırlıklar yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın defin işlemi yapılacağı Karaacahmet Mezarlığı'nda hazırlıklar bitti. Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu cenaze konvoyu, Karaacahmet Mezarlığı'na, gasılhanin bulunduğu arka kapıdan alındı. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı mezarlıkta, teyakkuzda bekliyor. Başbakanlık korumalarının yanı sıra mezarlık çevresinde çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi görevlendirildi. Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan defin yapılacak kabre inerek, Tenzile Erdoğan'ın cenazesini birlikte toprağa koydular. Tenzile Erdoğan'ın defin işleminin gerçekleşmesinin ardından, Başbakan Erdoğan ilk toprağı attı. Tenzile Erdoğan'ın mezarına daha sonra Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, ardından da Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da yer aldığı çok sayıda kişi tarafından toprak atıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da defin sırasında mezarlıkta bulundu. Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan daimi mekanına uğurlandı.