ERDOĞAN İSTEDİ KÖPRÜ 2 YILDA BİTECEK

3. köprü ve Kuzey Otoyolu projesinin temeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı

TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN

Garipçe'de 3. köprü ve Kuzey Otoyolu projesinin  temel atma törenine Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan kol kola geldi. Başbakan Erdoğan alana helikopterle inerken  mehter marşı ile karşılandı
 
 
Güzergah hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi: 
“Avrupa yakasındaki ilk çıkış Uskumruköy’den olacak. Ondan sonraki çıkış ise Odayeri kavşağında buluncak. Buradan Başakşehir’e mevcut havaalanına giden yol görünüyor.
 
 
Yine bu kavşaktan Kemerburgaz, Hasdal kavşağına kadar devam eden bir çıkışımız var. Daha sonra Tunalı’ya kadar çıkışımız bulunmuyor.” Anadolu yakasında ise Sultanbeyliyi geçtikten sonra bir çıkış olacağını kaydeden Yıldırım, daha sonraki çıkışın Paşaköy’de yer alacağını, ondan önce de Alemdağ’da bir çıkış yer alacağını belirtti.
 
 
“BAŞBAKAN  ERDOĞAN “ ÜÇÜNCÜ GERDANLIĞI TAKTIK
"Fatih Sultan Mehmet'in bir karanlık çağı kapatıp, bir aydınlık çağı açışının 560. yılında bir aradayız. Fatih Sultan Mehmet Han bize İstanbul başta olmak üzere, muhteşem şehirler bırakmakla kalmamış, fetih ruhunu da kendisinden sonra gelen nesillere miras olarak bırakmıştı. Gerek Fatih, gerek ondan sonra gelen idareciler, başta İstanbul olmak üzere, çok büyük eserler inşa ettiler.  Biz de tarihimize eserler bırakmaya devam ediyoruz. Bugün İstanbul'un fethinin 560. Yıldönümünde sizin huzurunuzda bir kez daha tarih yazıyor, dev bir projeye imza atıyoruz.Bundan sonra İstanbul'da ağır vasıtaları görmeyeceğiz. Bağlantı yollarıyla, çok farklı bir görüntü arz edecek. Bu köprü aynı zamanda çevreyi korumaya yönelik özellikleri olan bir köprü olacak."
 
 
3. HAVALİMANI DA ÇOK KONUŞULACAK
"3. havalimanı 100 milyon insan kapasiteli, dünyanın çok bahsedeceği bir havalimanı olacak. Bu havalimanı nerede yapılıyor haberi yok. Televizyonlarda dinliyorum zaman zaman. Şu kadar ağaç kesiliyor, bu kadar ağaç kesiliyor. Oraları bir gezip görse, adeta savaştan çıkmış bir coğrafya. Daha önce oraları tamamen taş ve kömür ocağı olmuş. 
 
KANAL İSTANBUL PROJESİ'NE DE KIZACAKLAR
"Kanal İstanbul projesinin de yakında ihalesi yapılacak. O projeye de itiraz edecekler. Bu projeyle ağır tonajlı gemilerin geçişine imkan sağlayacağız. Kanalın her iki tarafında da modern şehir inşa ederken, İstanbul'un içindeki yerleşik nüfusu buralara doğru dağıtmanın planını yapıyoruz. Bu iş Kanal İstanbul'la da bitmeyecek. Marmaray 29 Ekim'de açılıyor. Marmaray'ın biraz güneyinde de iki tane tüp, oradan yine otomobiller gelip geçecek. Bunların aklı böyle projeleri alır mı? Alsa zaten bugüne kadar bunlar yapardı. Biz bunları 10 yıla sığdırdık.
 
YASLIADA'DA İDAM
"Bir başka adım, hacmi belki küçük görünüyor ama, bir 'Yaslıada' var. Niye? Orada Adnan Menderes iki bakanıyla idam edildi. Şimdi biz o adayı ve yanındaki Sivriada'yı ikisini bir bütün olarak ele alarak, demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz. Orada inşallah, oteller olacak, müzeler olacak. SİT hattı olayına dikkat etmek suretiyle yapacağız. Haliç'te bugünlerde yeni bir ihaleye hazırlanıyoruz. Haliç'in muhteşem bir projeyle, içindeki 2.5 milyon metreküp çamuru alıp taşıdık, Vialand'ın açılışını yaptık. Çevreci geçinenler oraları bir gezip görsünler. Ne projelere imza atıyoruz İstanbul için Türkiye için çalışıyoruz.
 
KÖPRÜCÜ SAHNEYE HIZLI HIZLI GEL 
Başbakan Erdoğan, köprünün yapımını sürdüren firmanın temsilcilerini sahneye davet etti. Başbakan 3 yüklenici firmadan köprünün teslim tarihinin öne çekilmesini istedi.
 
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN SIKI PAZARLIK  “KÖPRÜYÜ 29 MAYIS 2015'TE TESLİM EDİN”
 Süre üzerinde bir anlaşma yapmamız lazım diyen Başbakan, sahneye 'Köprücü gelsin' diyerek çağırdığı yetkiliden projenin 3 yerine 2 yılda bitirilmesini istedi. Başbakan'ın yetkililer gelirken 'Quickly quickly' (Hızlı hızlı) demesi  tören alanını gülümsetti. Başbakan, "Ben inanıyorum ki gerek Hyundaı, gerek ICE kararlı davranırsa 29 Mayıs 2015'e bu projeyi yetiştirir." dedi. Firma yetkilileri ise, "Siz ne isterseniz olur, biz elimizden gelen yaparız. Bu süre için imkanlarımızı zorlayacağız." dedi. 
 
 
MÜJDE CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN GELDİ “3. KÖPRÜNÜN ADI YAVUZ SULTAN SELİM OLDU”
Başbakan'ın ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise köprünün adını açıkladı. Gül, "Bu şehir üç imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir. Bu şehre hizmet etmek hepimiz için mutluluk kaynağı. Türkiye karanlık günleri geride bıraktı. Çok büyük hizmetler yapılırken Türkiye'nin parlayan bir geleceği olduğunu görüyoruz. Üçüncü köprü eminim ki herkesin zihninde vardır acaba adı ne olacak diye. Az önce Başbakanımız açıklamayı benim yapacağımı söyledi. Üçüncü köprünün adının Yavuz Sultan Selim olmasını kararlaştırdık" dedi.