ENVER İBRAHİM ‘E GÖRE ARAP BAHARI

Eski Malezya Başbakan Yardımcısı Enver İbrahim,Medeniyetler İttifakı Projesi kapsamında İslam ve Demokrasi –Arap Baharı Öncesi ve Sonrası konulu konferansta Arap Baharını yorumladı

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Eski Malezya Başbakan Yardımcısı Enver İbrahim , Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde Medeniyetler İttifakı Projesi kapsamında İslam ve Demokrasi –Arap Baharı Öncesi ve Sonrası konulu konferansta Arap Baharını yorumladı ve katılımcıların sorularını yanıtladı. İslam ve Demokrasi –Arap Baharı Öncesi ve Sonrası Konferansı'na sivil toplum örgüt temsilcileri, akademisyenler,bürokratlar , iş adamları, gazeteciler, konu hakkında araştırma yapan üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Davetliler arasında 22.Dönem Erzurum Milletvekili İBB Danışmanı Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı , Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç , İbtav Eğitim ve Geliştirme Direktörü Dr. Detlev Quintern , Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve İl STK Platform Başkanı Ayşenur Bilgi Solak, STK Platformu üyeleri Erhan Temur , İzi Hekimoğlu ,Beyoğlu Erzurum Vakfı Başkan Yardımcısı Sezayi Çimen , Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Serpil Bağrıaçık yer aldı.

Eski Malezya Başbakan Yardımcısı Enver İbrahim, konuşmasında Arap Baharı sürecinde Türkiye'nin önemini anlattı. ''Siz Türkiye'de ileri demokrasiden bahsediyorsunuz. En otokratik yerlerde de rejimler kendilerini demokrasi olarak nitelendirebiliyor. Gerçek demokrasiyle buluşmak önemli'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın net bir şekilde insan hakları ve özgürlüğün evrensel bir temel olduğunu söylemesini taktir ettiğini ifade etti. Arap Baharı başta sadece siyasi bir değişim olarak görülebilir ama süreç çok daha büyük. Bence çok büyük değişiklikler yaşanıyor ve Müslümanların davasına çok büyük bir katkı sağlıyor diye konuşan İbrahim, “Müslüman dünyasının geleceği için çok iyimserim” dedi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan İbrahim, konuşmasının sonunda gençlere yönelik mesaj da verdi. Medeniyetler İttifakı Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Enver İbrahim'e, Katip Çelebi'nin 17. yüzyılda yaptığı Malezya ve Endonezya adalarını anlatan haritanın bir örneğini hediye ettiler.